Quantcast
Președintele polonez promite să interzică „ideologia LGBT” în școli – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Președintele polonez promite să interzică „ideologia LGBT” în școli

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a promis miercuri că va interzice ca în școlile din țara sa să fie prezentate informații legate de comunitatea LGBT.

Potrivit site-ului agenției de presă Reuters via Gandul, declarația lui Duda pare a fi destinată electoratului său conservator, în contextul în care, pe 28 iunie, Polonia organizează alegeri prezidențiale.

Citeste si: Reportaj fara anestezie despre avort: “E URGIE!” Cum se omoara copiii si cu ce consecinte asupra femeilor?

Duda este un aliat al Partidului Lege și Justiție (PiS), de dreapta, care descrie „ideologia LGBT” ca fiind o influență străină dăunătoare care afectează valorile tradiționale în această țară majoritar catolică.

Principalul contracandidat al lui Duda în alegerile de la finalul acestei luni este actualul primar al Varșoviei, Rafal Trzaskowski, reprezentantul partidului Platforma Civică. Rafal Trzaskowski a fost recent criticat de grupurile conservatoare după ce a introdus în școlile din capitala poloneză cursuri care conțin informații referitoare la comunitatea LGBT.

„Părinții sunt responsabili pentru educația sexuală a copiilor lor. Nu este posibil ca vreo instituție să se amestece în modul în care părinții își cresc copiii”, a spus Duda, în cadrul unui miting electoral.

De asemenea, președintele polonez a adăugat că nu le va permite cuplurilor formate din persoane de același sex să se căsătorească sau să adopte copii.

„Este o ideologie străină. Nu există niciun fel de aprobare ca acest fenomen să aibă loc în țara noastră”, a spus Duda.

Trzaskowski, pe de altă parte, s-a declarat în favoarea parteneriatelor civile pentru cuplurile de același sex, însă se opune ca acestea să poată adopta copii.

Alegerile din iunie, cruciale pentru PiS

Reuters notează că PiS vede alegerile prezidențiale de pe 28 iunie ca fiind cruciale, în condițiile în care o eventuală realegere a lui Duda i-ar permite formațiunii să continue reformele începute în sistemul judiciar, reforme aspru criticate de Uniunea Europeană pe motiv că ar încălca legislația europeană și principiile democratice și ale statului de drept.

Citeste si: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

Duda conduce în sondaje în acest moment, însă avantajul său a scăzut puternic în condițiile în care criza provocată de pandemia de COVID-19 a afectat economia poloneză. Un sondaj recent arată că Duda mai are doar 2,2% în plus față de Trzaskowski.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply