Quantcast
Preşedintele Poloniei ‘a luat foc’ după ce o statuie a lui Isus a fost ‘împodobită’ cu steagul LGBT – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Preşedintele Poloniei ‘a luat foc’ după ce o statuie a lui Isus a fost ‘împodobită’ cu steagul LGBT

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a criticat joi seara gestul unor activişti care au arborat pe o statuie din Varşovia a lui Isus un steag în culorile curcubeului, simbol al minorităţilor sexuale LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali etc.), transmite agerpres.

‘Cred că mulţi oameni religioşi din Polonia au fost jigniţi de asta’, a declarat Duda agenţiei de ştiri PAP, preluată de dpa.

Citeste si: Polonia: ideologia LGBT „o amenintare la adresa natiunii, identitatii si existentei noastre”

Preşedintele a adăugat că activiştii au încercat să creeze o legătură între steagul respectiv şi Isus, ceea ce după părerea sa a fost ‘un act ilegal’ şi incorect.

Săptămâna trecută au fost aşezate steaguri în culorile curcubeului, simboluri anarhiste şi manifeste pe mai multe monumente din capitala Poloniei, inclusiv pe statuia lui Isus din faţa Bisericii Sfintei Cruci din centrul capitalei. Poliţia a arestat trei activişti, care au fost ulterior eliberaţi. Aceştia au fost acuzaţi de ofensă adusă sentimentelor religioase şi de profanarea de monumente.

Subiectul drepturilor LGBT a revenit în atenţie în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Polonia. Conservatorul Duda – care a fost în cele din urmă reales pe 12 iulie în detrimentul liberalului Rafal Trzaskowski, primarul Varşoviei – a făcut de mai multe ori în perioada respectivă comentarii homofobe. ‘Încearcă să ne spună că sunt oameni. Dar e doar o ideologie’, a spus el despre membrii minorităţilor sexuale.

Zeci de autorităţi locale, în special în sud-estul Poloniei, au adoptat rezoluţii fără caracter obligatoriu ‘împotriva ideologiei LGBT’, pe care Duda a comparat-o cu ‘neo-bolşevismul’, reaminteşte dpa.

Mai mulţi deputaţi de stânga au protestat joi purtând măşti în culorile curcubeului în parlamentul de la Varşovia, unde preşedintele a depus jurământul pentru al doilea mandat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply