Quantcast
Preşedintele Turciei a afirmat că premierul Israelului nu se deosebeşte de Hitler – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Preşedintele Turciei a afirmat că premierul Israelului nu se deosebeşte de Hitler

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că premierul israelian Benjamin Netanyahu nu se deosebește de Adolf Hitler și a comparat atacurile Israelului în Gaza cu tratamentul aplicat de naziști poporului evreu.

Turcia, membră a NATO, care susține o soluție cu două state la conflictul israeliano-palestinian, a criticat atacul aerian și terestru al Israelului asupra Gaza, a numit Israelul „stat terorist” și a spus că liderii săi trebuie să fie judecați în instanțe internaționale.

Cu o retorică înăsprită, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia ar primi academicieni și oameni de știință care se confruntă cu persecuții pentru opiniile lor privind conflictul din Gaza, adăugând că țările occidentale care sprijină Israelul sunt complice la ceea ce el a numit crime de război.

„Obișnuiau să-l vorbească de rău pe Hitler. Cât de diferiţi sunt față de Hitler? Ne vor face să ne fie dor de Hitler. Este ceea ce face acest Netanyahu mai puțin decât ceea ce a făcut Hitler? Nu este”, a declarat preşedintele Erdogan. „El este mai bogat decât Hitler, primește sprijin din partea Occidentului, sprijin de tot felul vine din partea Statelor Unite. Și ce au făcut cu tot acest sprijin? Au ucis peste 20.000 de locuitori din Gaza”, a mai spus Recep Tayyip Erdogan.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Israelului. În ciuda criticilor, Turcia a menținut legăturile comerciale cu Israelul, atrăgând reacții din partea partidelor de opoziție și a Iranului. Ankara spune că schimburile comerciale cu Israelul au scăzut puternic de la 7 octombrie, când gruparea palestiniană Hamas a lansat un raid transfrontalier în care a ucis 1.200 de persoane, determinând Israelul să lanseze războiul împotriva Hamas. Spre deosebire de aliații săi occidentali și de unele națiuni arabe, Turcia nu consideră că Hamas este o organizație teroristă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply