Quantcast
Primăria din Tel Aviv foloseşte alimentele gratuite pe post de stimulente pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Primăria din Tel Aviv foloseşte alimentele gratuite pe post de stimulente pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

Primăria din Tel Aviv foloseşte alimentele gratuite pe post de stimulente pentru a îi încuraja pe rezidenţi să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19, după ce o iniţiativă similară a fost utilizată în oraşul vecin Bnei Brak, cu populaţie majoritar ultraortodoxă, informează  agerpres.   

Primăria din Tel Aviv a anunţat luni că locuitorii din două zone „roşii” ale oraşului, în care au fost înregistrate rate de infectare ridicate şi o prezenţă scăzută a rezidenţilor în centrele de vaccinare, vor primi alimente în schimbul imunizării împotriva noului coronavirus.

În cartierul Jaffa, unde locuiesc mulţi arabi israelieni, sunt oferite caserole cu humus şi cataif, două preparate tradiţionale din Orientul Mijlociu, iar locuitorii din cartierul învecinat Kiryat Shalom primesc pizza şi cafea.

Rezidenţii care prezintă dovada vaccinării şi un card special acordat locuitorilor din Tel Aviv – pentru care se pot înscrie la faţa locului pentru a îl obţine – beneficiază de astfel de stimulente comestibile.

Proiectul a fost implementat după o iniţiativă similară utilizată în oraşul din zona „roşie” Bnei Brak, unde rezidenţilor le-au fost oferite caserole cu cholent, o tocană evreiască tradiţională, servită de Sabat, în schimbul prezentării la un centru de vaccinare.

„Suntem hotărâţi să scădem rata de infectare în oraş, ca să putem să revenim la normalitate şi să redeschidem sistemul de educaţie, magazinele şi instituţiile culturale cât mai repede posibil”, a declarat primarul din Tel Aviv-Jaffa, Ron Huldai.

Punctul de vaccinare din Jaffa este administrat în colaborare cu furnizorul de servicii medicale din Maccabi şi se adresează doar rezidenţilor.

Centrul de vaccinare din Kiryat Shalom este administrat în parteneriat cu serviciul de urgenţe Magen David Adom şi este deschis pentru angajaţii oricărui furnizor de servicii medicale din ţară.

Peste un sfert dintre cei 9,3 milioane de cetăţeni ai Israelului au primit deja ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply