Primăria Moscovei interzice parada LGBT pentru al paisprezecelea an la rând – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Primăria Moscovei interzice parada LGBT pentru al paisprezecelea an la rând

Asculta informatia

Administrația orașului Moscova a refuzat să permită reprezentanților comunității LGBT să organizeze o paradă a mândriei homosexuale pe 25 mai și trei mitinguri pe 25, 26 și 27 mai, a declarat activistul LGBT Nikolai Alexeev către Interfax.

Numărul estimat al potențialilor participanți este de 300.

”Autoritățile de la Moscova au interzis, al paisprezecelea an consecutiv, organizarea unei parade a mândriei homosexuale la Moscova și, de asemenea, trei întâlniri ale LGBT, inclusiv o cerere de executare a decretului Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din ‘Alexeev și alții împotriva Rusiei’, asupra nelegalității interdicțiilor privind paradele homosexualilor din orașele rusești, care a intrat în vigoare la 6 mai 2019”, a spus Alexeev.

El a remarcat, de asemenea, că legea federală împotriva propagandei homosexuale împotriva minorilor, care este atacată, reprezentând fundamentul pentru interzicerea paradelor mândriei homosexuale, este recunoscută de CEDO ca fiind contrară Convenției europene din 2017.

Există planuri de a contesta decizia primăriei în instanță, a adăugat Alexeev. Scopul evenimentelor a fost să atragă atenția asupra presupusei discriminări și încălcări ale drepturilor membrilor comunității LGBT.

În noiembrie 2018, CEDO a declarat că interdicțiile autorităților ruse, privind parada mândriei homosexuale, sunt ilegale. Comunicatul instanței a declarat că Rusia a încălcat un număr de articole din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor și libertăților omului: articolul 11 (libertatea de întrunire și de asociere), articolul 13 (dreptul la mijloace eficiente de protecție a drepturilor) și articolul 14 (interzicerea discriminării).

Paradele mândriei homosexuale au fost interzise în multe orașe din Rusia, printre care și Voronej, Tambov, Tula, Kaluga, Ivanovo, Belgorod, Vladimir, Oriol, Reazan, KurskMaikop, și Norilsk.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close