Quantcast
Primăvara arabă nu a făcut nimic pentru stoparea persecuțiilor religioase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Primăvara arabă nu a făcut nimic pentru stoparea persecuțiilor religioase

Oamenii care au sperat că primăvara arabă va conduce la mai multă libertate religioasă în Orientul Mijlociu au rămas profund dezamăgiți, un nou studiu Pew confirmând că regiunea a devenit și mai represivă față de minoritățile religioase.

Foto: www.churchleaders.comStudiul arată că numărul țărilor din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord cu probleme în ceea ce privește violența sectară s-a dublat în 2011, anul care a coincis celor mai multe revolte politice din mișcarea denumită primăvara arabă.

Între grupurile religioase cel mai afectate de acest fenomen se numără creștinii copți din Egipt, a căror biserici au fost bombardate sau incendiate înainte, dar și după căderea de la putere a președintelui Hosni Mubarak.

La nivel global, studiul Pew realizat în 198 de țări arată că procentul țărilor cu restricții grave și foarte grave la adresa religiilor minoritare, în special celor creștine, a crescut de la 37% în 2010, la 40% până la sfârșitul anului 2011.

Creștinii au fost persecutați în 105 țări (în scădere de la 111 țări), musulmanii în 101 țări (în creștere de la 90 țări), iar evreii în 69 de țări (la fel ca anul precedent), citeazăReligion News Service.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply