Quantcast
Primul medic care a avertizat asupra coronavirusului, REDUS la TĂCERE în China. El însuşi a fost INFECTAT! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Primul medic care a avertizat asupra coronavirusului, REDUS la TĂCERE în China. El însuşi a fost INFECTAT!

Un medic de la Wuhan, epicentrul epidemiei noului coronavirus, Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, care şi-a avertizat la 30 decembrie colegii de facultate, pe mesageria WeChat, că şapte pacienţi dintr-o piaţă locală de fructe de mare au fost diagnosticaţi cu o boală asemănătoare cu SARS şi că au fost plasaţi în carantină în spitalul unde lucrează, a fost redus la tăcere de poliţie şi a contractat la rândul său virusul, relatează CNN, conform news.ro.

Li a scris în mesajul respectiv că, potrivit unui test la al cărui rezultat a avut acces, boala era cauzată de un coronavirus, o familie din care face parte virusul care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS).

China este marcată în continuare de pandemia SARS din 2003, soldată cu sute de morţi în această ţară, după o operaţiune de muşamalizare a Beijingului.

”Am vrut doar să le spun colegilor mei de clasă de la universitate să fie atenţi”, declară el.

Li, care lucrează într-un spital din Wuhan (centru), epicentrul epidemiei, le-a spus prietenilor săi să-şi avertizeze apropiaţii în privat.

Însă câteva capturi de ecran ale mesajului au ajuns virale pe Internet – fără ca numele să-i fie cenzurat.

”Când le-am văzut circulând online, mi-am dat seama că situaţia mi-a scăpat de sub control şi că probabil voi fi pedepsit”, afirmă el.

Li a avut dreptate.

La scurt timp după ce a postat mesajul, a fost acuzat de răspândire de zvonuri de către Poliţia din Wuhan. El este unul dintre mai mulţi medici vizaţi de poliţie din cauză ca au încercat să tragă semnalul de alarmă cu privire la virusul mortal, în primele săptămâni ale epidemiei care a urmat.

Virusul a ucis de atunci peste 425 de oameni şi a îmbolnăvit peste 20.000 în lume.

Li a declarat pentru CNN că sâmbătă a primit confirmarea contractării virsului.

Diagnosticul său a provocat indignare în China, care denunţă o cenzură a bolii şi o întârziere iniţială în a avertiza populaţia.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply