Primul ministru al Pakistanului spune că istoria nu are nicio menționare a lui Iisus Hristos

Asculta informatia

Primul ministru al Pakistanului, care spune că istoria nu are nicio menționare a lui Iisus, zorește vestul să incrimineze blasfemia

Primul ministru pakistanez, Imran Khan, a provocat reacții luna trecută, susținând că nu există ”nicio menționare” a lui Iisus în istorie și pentru încurajarea unor legi mai stricte împotriva blasfemiei.

Khan a făcut aceste declarații controversate pe 20 noiembrie, care marchează ziua de naștere a profetului Mohamed. În timpul discursului, l-a comparat pe Iisus cu Mohamed.

”Au fost și alți profeți [în afară de Mohamed], dar nu există nicio consemnare a lor în istoria omenească. Există mențiuni nesemnificative despre ei. Este amintit Moise, dar nu există nicio menționare despre Iisus în istorie,”, a spus el, conform traducerii publicate de Institutul de Cercetări Media din Orientul Mijlociu.

”Dar întreaga viață a lui Mohamed, care a fost ultimul profet al lui Allah, face parte din istorie”, a adăugat Khan.

Pakistani PM Imran Khan Says ”No Mention of Jesus in History,” Announces Intl. Anti-Blasphemy Convention: The West Should Be Made to Understand Our Love for Muhammad pic.twitter.com/i8C6wVzbIb

(Prim ministrul pakistanez Imran Khan care spune ”Nicio menționare a lui Iisus în istorie”, anunță convenția internațională anti-blasfemie: vestul ar trebui făcut să înțeleagă dragostea noastră pentru Mohamed)

— MEMRI (@MEMRIReports) 27 Noiembrie 2018

Primul ministru a vorbit de asemenea despre eforturile Pakistanului de a elimina blasfemia în afara țării. În Pakistan, insultarea lui Mohamed este o crimă demnă de moarte.

Khan l-a lăudat pe ministrul său de externe pentru implicarea sa în anularea unui concurs de desene animate despre Mohamed, în Olanda, la începutul acestui an.

El a mai spus că lobby-ul Pakistanului în Organizația pentru Cooperare Islamică și Organizația Națiunilor Unite au lucrat pentru a lupta împotriva blasfemiei în țările occidentale. De exemplu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susținut luna trecută o condamnare a unei instanțe austriece dată unei femeie care a comparat căsătoria lui Mohamed cu un copil de 6 ani cu pedofilia.

Khan a lăudat instanța pentru că a decis să se pronunțe împotriva femeii.

”S-a întâmplat ceva ce nu s-a mai petrecut înainte. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat pentru prima dată că nu poți jigni religia cuiva, sub pretextul libertății de exprimare și mai ales că nu poți să hulești împotriva onoarei lui Mohamed”, a spus el.

Între timp, el a declarat, de asemenea, că protestele violente împotriva blasfemiei sunt interpretate greșit de către Occident.

”La fiecare câțiva ani, într-o țară din Vest, scumpul nostru profet este hulit și dezonorat. Care este consecința acestei situații? Musulmanii se înfurie. Ne ducem pe străzi în semn de protest, [protestatarii] sparg lucruri în țara noastră… Aceasta permite dușmanilor musulmanilor să spună oamenilor din occident: ‘Vezi, islamul este o mare religie care răspândește violența’”, a spus el. ”Ei au ocazia să răspândească propaganda împotriva islamului”.

El zorește de asemenea țările din întreaga lume să adopte o ”Convenție internațională privind prevenirea defăimării religiilor”. El a spus că scopul este să se asigure că ”libertatea de exprimare nu poate fi folosită ca un pretext pentru a-i jigni pe cei 1,25 miliarde de musulmani din lume”.

În esență, el solicită erodarea libertății de exprimare, pentru a proteja reputația lui Mohamed.

Khan a spus că Pakistanul va juca un rol principal în acest efort.

Discursul prim-ministrului vine într-un moment în care musulmanii radicali din Pakistan fac apel la asasinarea Asiei Bibi, o femeie creștină acuzată de insultarea lui Mohamed.

Recent, ea a fost achitată de toate acuzațiile, dar rămâne într-o situație vătămătoare cât timp ea și familia ei caută azil în occident.

Radicalii extremiști cer, de asemenea, executarea judecătorilor Curții Supreme Pakistaneze, cei care au eliberat-o.

Sursa:  ortodoxinfo.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 58