PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Asculta informatia

Un test clinic pentru evaluarea unui vaccin menit să protejeze contra noului coronavirus va începe luni, a anunţat Associated Press, citând un demnitar guvernamental american, transmite Reuters, via agerpres.

Primul participant la test, care este finanţat de Institutul Naţional pentru Medicină şi are loc la Institutul pentru Studii Medicale din Seattle (nord-vestul SUA), va primi luni doza experimentală, potrivit site-ului www.apnews.com.

Citește și: Europa în stare de urgenţă din cauza virusului Covid 19

Va dura între 12 şi 18 luni pentru a valida complet orice potenţial vaccin, a adăugat AP.

Pentru majoritatea oamenilor infectaţi, noul coronavirus cauzează doar simptome uşoare sau moderate, precum febră sau tuse. În cazul unora, în special adulţi şi persoane cu probleme de sănătate existente, poate cauza afecţiuni mai grave, precum pneumonie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, persoanele cu o formă uşoară a bolii se recuperează în aproximativ două săptămâni, iar în cazul formei mai grave recuperarea poate dura între trei şi şase săptămâni.

Citește și : VATICAN: Toate slujbele ţinute de Paşti vor avea loc fără public

Oficialităţile americane au înregistrat aproape 3.000 de cazuri şi 65 de decese cauzate de noul coronavirus. La nivel mondial, peste 162.000 de persoane sunt infectate şi numărul deceselor a depăşit 6.000. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *