Quantcast
Principalul subiect de ceartă în cuplu şi cum să îi faci faţă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Principalul subiect de ceartă în cuplu şi cum să îi faci faţă

Toate cuplurile se ceartă, dar care este motivul din cauza căruia se ceartă cel mai mult? Conform unui sondaj realizat recent de American Institute of CPAs, banii reprezintă motivul pentru care partenerii de cuplu, căsătoriţi sau nu, se ceartă cel mai des, conform Huffington Post.

cuplu_finante_400Mai mult de 1.000 de adulţi americani au răspuns unui sondaj naţional telefonic, cei mai mulţi dintre ei afirmând că dezacordurile asupra finanţelor au fost cea mai probabilă cauză de declanşare a unei discuţii aprinse în cuplu, şi nu treburile casnice, prietenii sau locul de muncă.

Mai mult decât atât, în urma sondajului, cercetătorii au constatat că, în medie, cuplurile ajung să ce certe de trei ori pe lună din cauza banilor.

Cercetătorii cred că aceste conflicte ar putea rezulta din cauza faptului că cei doi parteneri nu abordează problema banilor în mod regulat, ci doar când apare o problemă. Mai mult de 55% dintre cei intervievaţi, care s-au căsătorit sau care trăiesc cu un partener, au declarat că nu îşi planifică timpul astfel încât să discute separat despre problemele financiare.

Sondajul a scos la suprafaţă cele mai des întâlnite 5 probleme financiare care provoacă probleme în cuplu:
1. Cheltuielile neaşteptate. Aproape jumătate dintre respondenţi s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza acestui motiv.
2. Economii insuficiente. Peste o treime dintre cupluri se ceartă din cauza economiilor insuficiente.
3. Ascunderea cheltuielilor. Mai mult de 30% dintre respondeţi au făcut cumpărături pe ascuns, fără să le spună partenerilor de viaţă.
4. Disputele cresc odată cu înaintarea în vârstă. Cuplurile alcătuite din parteneri cu vârste cuprinse între 45-54 ani se ceartă, în medie, de patru ori pe lună din cauza banilor.
5. Modificări în statutul financiar al familiei. Pentru mai mult de 50% dintre cuplurile ale căror situaţii financiare s-au deteriorat pe parcursul ultimului an, neînţelegerile de ordin financiar au cauzat certuri majore.
Un al şaselea motiv, scos în evidenţă de o echipă de cercetători de la Birgham Young University, este „iubirea de bani”. În unul din patru cupluri participante la studiu, ambii parteneri au recunoscut că „iubesc banii” şi că, deși aveau prosperitate financiară, banii constituiau adesea o sursă de conflict, informeazăScience Daily.
Studiul, publicat în Journal of Couple & Relationship Therapy, a scos în evidenţă faptul că acele cupluri care declară că posesiunile nu sunt foarte importante pentru ei au relații mai stabile și au scoruri mai mari de calitate a căsniciei.
O soluţie simplă a fost relevată de cercetătorii de la Marist Institute for Public Opinion din cadrul Marist College, care au descoperit care este venitul ideal anual pe gospodărie pentru a oferi un sentiment de fericire şi satisfacţie membrilor unei familii, relatează Agerpres.
În urma unui sondaj telefonic, la care au răspuns 1.235 de americani, cercetătorii au calculat că, pentru gospodăriile americane, suma de 50.000 de dolari pe an este venitul ideal, care asigură echilibrul necesar în familie. Cei care câștigă mai puțin nu sunt fericiți, pentru că nu le ajung banii. Cei care câștigă mai mult nu pot fi fericiți, pentru că se îngrijorează pentru banii pe care îi au.

O altă soluţie pentru a preveni situaţiile neplăcute în cluplu cu privire la bani este ca cei doi parteneri să aibă o discuţie serioasă despre aspectele financiare înainte de a lua decizia să se căsătorească, declară expertul financiar Jennifer Calandra, pentru Huffington Post.

„Unul dintre cele mai mari obstacole pe care le observăm este o lipsă de comunicare cu privire la finanţe, care pare să se înrăutăţească în timp”, a spus Calandra. „De la început trebuie stabilite aşteptările în ceea ce priveşte comunicarea privind aceste aspecte. Asta va ajuta în mod semnificativ, pe măsură ce timpul trece.”

semneletimpului.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply