Quantcast
Probleme cu semnalul GPS pe cel mai mare aeroport din Israel. Presa locală vorbeşte de BRUIAJUL ruşilor! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Probleme cu semnalul GPS pe cel mai mare aeroport din Israel. Presa locală vorbeşte de BRUIAJUL ruşilor!

Asculta informatia

De trei săptămâni, semnalele GPS sunt perturbate în spaţiul aerian al Israelului, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului de la Tel Aviv, în timp ce media locale sugerează că Rusia ar putea fi la originea problemei, informează AFP, potrivit agerpres.

Fenomenul nelinişteşte autorităţile care nu au detectat încă sursa acestui bruiaj. Astfel, aeroporturile au fost constrânse să-şi modifice anumite proceduri de aterizare, a indicat un purtător de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene (IAA).

Controlorii de trafic aerian au cerut echipajelor avioanelor să nu mai pună bază în GPS la aterizare şi să utilizeze instrumentele de navigaţie şi ‘în niciun moment nu a existat vreun incident de securitate legat de perturbarea GPS’, afirmă IAA într-un comunicat.

Federaţia internaţională a asociaţiilor piloţilor de linie a publicat pe site-ul său internet în această săptămână că a primit ‘numeroase informaţii de la piloţi potrivit cărora ei au pierdut semnalul GPS în apropierea aeroportului Ben Gurion’, principalul aeroport civil din Israel.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, Rusia ar fi ‘responsabilă’ de problemele legate de GPS, deşi nimic nu indică faptul că ar fi vorba de un act deliberat. Conform unor media, perturbarea ar putea avea legătură cu activitatea militarilor ruşi în Siria vecină.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei din Tel Aviv nu a putut fi contactat de AFP pentru a comenta informaţiile respective, dar mass-media israeliene citează ambasada rusă care a calificat aceste informaţii drept o ştire falsă (‘fake news’).

Vorbind la postul de radio al armatei, Amos Yadin, fost comandant al forţelor aeriene israeliene, a declarat că ar putea fi vorba de ‘daune colaterale’ ale unei bătălii cibernetice în regiune.

Armata israeliană nu a furnizat mai multe informaţii, afirmând că problema ţine de un domeniu civil şi că operaţiunile sale nu au fost afectate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply