Proces în jurul „mormântului lui Iisus”

Asculta informatia

Un proces de milioane de dolari, având în centru descoperiri arheologice cu referire la persoana lui Iisus Christos, este în plină desfășurare.

Foto: demotix.comOmul de știință și fostul curator al unui muzeu de arheologie, Joe Zias, l-a acționat în judecată pe arheologul Simcha Jacobovici, pe care l-a acuzat că publicitează teorii îndoielnice, sub pretenția că ar fi adevărate.

În 2007, Jacobovici pretindea că ar fi descoperit mormântul familiei lui Iisus, unde s-ar fi aflat nu doar osemintele lui Iisus, ci și ale Mariei și ale lui Iosif, precum și ale Mariei Magdalena.

Arheologul a colaborat cu David Cameron (regizorul filmului „Titanic”) pentru a realiza un documentar care să prezinte povestea descoperirii. Difuzat de Discovery Cannel, filmul a fost prezentat ulterior pe lista celor mai răsunătoare înșelătorii arheologice ale momentului.

Deși Jacobovici a prezentat descoperirea și ancheta ca pe un demers istoric, derulat timp de trei ani și bazat pe argumente și dovezi, cei mai mulți experți consultați pe subiect, de-a lungul timpului, au fost de părere că aceste descoperiri îmbină excesul de imaginație, credință oarbă și dorința de publicitate.


Zias se răfuiește cu Jacobovici în instanță, potrivit spuselor avocatului său, pentru a contesta metodele folosite în demersurile lui. Deși Zias „nu a folosit niciodată termenii ‘înșelătorie’ sau ‘plantare de dovezi de arheologie’, cam asta este în esență metoda pe care Simcha o folosește în mod repetat,” a declarat avocatul citat de revista Time via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =