Procesul împotriva unor CREŞTINI copţi privind filmul ISLAMOFOB a început în Egipt – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Procesul împotriva unor CREŞTINI copţi privind filmul ISLAMOFOB a început în Egipt

Asculta informatia

Procesul celor şapte egipteni de religie coptă care trăiesc în Statele Unite şi unui pastor american a început duminică la Cairo în absenţa acuzaţilor, suspectaţi că sunt implicaţi în producerea sau distribuirea filmului islamofob “Inocenţa musulmanilor” care a condus la violenţe, relatează AFP, potrivi Mediafax.


Cele opt persoane, între care şi pastorul Terry Jones, acuzat că a promovat filmul, se află în Statele Unite, potrivit agenţiei oficiale egiptene Mena.

Parchetul afirmă că ei au “exploatat religia pentru a propaga idei extremiste cu scopul de a incita la ură religioasă, a insulta religia musulmană, a dăuna unităţii naţionale şi păcii sociale”.

O Curte penală de la Cairo a amânat procesul pentru 25 noiembrie, după o audiere de scurtă durată.

Filmul “Innocence of Muslims” (Inocenţa musulmanilor) este o producţie de amatori cu buget redus care îl prezintă pe profetul Mahomed ca pe un infractor cu practici deviante.

Difuzarea pe YouTube a unor fragmente din acest film produs de către un mic grup de creştini extremişti americani a declanşat un val de proteste antiamericane în aproximativ 20 de ţări, inclusiv în Egipt.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close