Profanatori LGBT ai unei statui a lui Hristos, puși sub acuzare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Profanatori LGBT ai unei statui a lui Hristos, puși sub acuzare

Asculta informatia

Dosarul de urmărire penală vizează trei militanți care au plasat steagul minorităților sexuale pe trei monumente din Varșovia, mâzgălindu-le cu însemne anarhiste.

Trei persoane, două femei și un bărbat, au fost inculpate și vor fi deferite justiției pentru „ofensă adusă sentimentelor religioase”, relatează France Info via evz.ro

Citeste si: Preşedintele Poloniei ‘a luat foc’ după ce o statuie a lui Isus a fost ‘împodobită’ cu steagul LGBT

Cu o săptămână în urmă, cei trei militanți LGBT au pus în mâinile unei statui a lui Iisus Hristos din Varșovia steagul cu culorile mișcării lor, iar pe capul Mântuitorului au pus o bandană similară.

Cei trei mai aveau în „palmares” acoperirea altor două simboluri ale capitalei poloneze, statuia lui Copernic și Sirena din Varșovia, cu același steag LGBT precum și cu însemne anarhiste.

Militanții au fost puși sub acuzare pentru „profanarea de monumente”, a comunicat poliția. „Am declanșat urmărirea penală nu pentru că cineva a agățat un steag, ci pentru că, fâcând aceasta, a ofensat sentimentele religioase și a profanat mai ales monumentul lui Hristos”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Varșovia.

Într-o țară unde abia o treime dintre persoane se declară de acord cu căsătoriile între persoane de același sex, gruparea militantă LGBT aflată la originea gesturilor provocatoare a dat publicității un manifest cu titlul „Stop Bzdurom”, ceea ce în românește înseamă „Opriți idioțiile”.

Manifestul face apel pentru ca simpatizanții săi să pornească la un „asalt al curcubeului”. „Este un atac! Am decis să acționăm”, proclamă ei, deplângând faptul că mulți homosexuali „se tem” să se țină de mână pe stradă și că, peste tot în public, sunt „semne homofobe”.

Trebuie încă o dată precizat că steagul LGBT nu reprezintă curcubeul, conținând doar șase din cele șapte culori spectrale ale luminii. Este, dacă vreți, un curcubeu ciopărțit.

Precizarea este importantă, dată fiind semnificația pe care curcubeul o are pentru creștini: semnul prin care, după Potopul în care i-a înecat pe păcătoși, Dumnezeu i-l arată lui Noe și urmașilor săi, ca semn de pace eternă între El și oameni.

În Polonia, de mai mulți ani se află la putere un guvern conservator autentic, catolic, prea puțin dispus să se încline în fața pretențiilor Bruxelles-ului, inclusiv în ceea ce privește așa-zisele drepturi LGBT.

Cu câteva săptămâni în urmă, președintele țării, Andrzej Duda, a câștigat un nou mandat, pledând pentru întărirea familiei și a sprijinului acordat acesteia de către stat și împotriva diseminării ideologiei LGBT în unitățile de învățământ și alte spații publice.

Învinsul său a fost primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, care a militat deschis pentru acordarea de drepturi extinse minorităților sexuale.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close