Quantcast
Profesor irlandez rămâne în închisoare pentru refuzul de a folosi „pronumele corect” în cazul unui elev transgender – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Profesor irlandez rămâne în închisoare pentru refuzul de a folosi „pronumele corect” în cazul unui elev transgender

Asculta informatia

Profesorul creștin Enoch Burke a fost încarcerat în luna septembrie după ce a refuzat să se supună unui ordin judecătoresc de a sta departe de Wilson’s Hospital School din Westmeath County, Irlanda, școala la care este angajat.

Vina lui a fost că refuză să folosească pronume neutre din punct de vedere al genului și tocmai a fost anunțat că va rămâne în spatele gratiilor de Crăciun.

Școala i-a interzis accesul în luna august, după ce a fost suspendat cu plata integrală a salariului pentru că a refuzat să se adreseze unui elev în „tranziție de gen” cu „ei” și nu cu „el”, invocând convingerile sale creștine, despre care a susținut că sunt împotriva „transgenderismului”.

Burke a ignorat ordinul și a continuat să meargă la școală, ceea ce a dus la arestarea sa.

Burke a pledat astăzi în fața judecătorului prin legătură video de la închisoarea Mountjoy, Dublin, pentru a i se permite să petreacă timp acasă cu familia pe perioada sărbătorilor.

El i-a spus judecătorului Conor Digham că „nu sunt un hoț, un criminal sau un traficant de droguri” și că a fost închis din cauza convingerilor sale creștine.

Dar judecătorul a refuzat să îl elibereze pe dl Burke deoarece acesta nu a vrut să se conformeze ordinului judecătoresc.

Cu toate acestea, dl Burke poate fi eliberat în orice moment, atâta timp cât își va reconsidera atitudinea în fața instanței.

El a declarat instanței că nu poate face acest lucru deoarece asta ar însemna să își renege datoria față de Dumnezeu și față de convingerile sale creștine fundamentale.

Părinții domnului Burke, Sean și Martina, sunt extrem de supărați din cauza încarcerării fiului lor.

Prezent în instanță, Sean Burke a declarat că fiul său nu este un infractor, ci pur și simplu a fost crescut într-o familie creștină.

El a adăugat că fiul său este persecutat pe nedrept din cauza obiecției sale față de „transgenderism”, obiecție care se bazează pe afirmațiile Bibliei „de la cartea Geneza până la Apocalipsa.”

Mama dlui Burke, Martina, a declarat în fața instanței: „Rușine să vă fie” și că vor fi judecați de „Dumnezeul cel Atotputernic”.

Martina Burke a mai spus instanței că în acest caz ‘totul se referă la transgenderism’ și că fiului ei i se refuză dreptul constituțional de a-și exprima convingerile creștine.

Judecătorul a refuzat să intre într-o dezbatere cu părinții dlui Burke.

Burke va fi audiat la Înalta Curte la o dată ulterioară, care nu a fost încă stabilită. El va rămâne în arest până atunci, dacă nu va accepta să respecte ordinul de a nu se apropia de școală.

În precedenta sa înfățișare în fața instanței, în septembrie, Burke a reamintit criticile sale la adresa edictului școlii sale privind utilizarea pronumelui „ei”.

El a spus că a ridicat problema sa la o slujbă în capela școlii în iunie 2022: „Am spus că acest lucru se opune Scripturii și învățăturilor tuturor bisericilor. Opiniile mele despre transgenderism se bazează pe convingerile mele religioase.

„Suspendarea și acțiunea luată împotriva mea de către școală este nerezonabilă, nedreaptă și ilegală. Libertatea de conștiință și libertatea religioasă sunt consacrate în Constituția irlandeză.”

Rosemary Mallon, care a reprezentat școala în fața instanței în septembrie, a declarat în fața instanței că domnul Burke nu se poate învinovăți decât pe el însuși pentru că se află în închisoare și că, dacă și-ar fi reconsiderat atitudinea, ‘s-ar fi întors deja la clasă’.

După ce a refuzat să își reconsidere atitudinea față de instanță în septembrie, dl Burke a declarat: „Dacă această instanță decide astfel, atunci nu voi părăsi niciodată închisoarea Mountjoy dacă, părăsind închisoarea, îmi încalc conștiința și credința religioasă și mă lepăd de Dumnezeul meu.”

„Mi se pare că pot să fiu creștin în închisoarea Mountjoy sau să fiu păgân și să respect transgenderismului în afara ei. Știu care este locul meu.”

„Credința mea m-a condus în acel loc și mă va menține acolo. Doamne ajută!”

El a declarat în fața instanței că, dacă această alegere i s-ar pune în față ‘în fiecare oră din fiecare zi, în următorii 100 de ani’, ar răspunde în același mod.

El a adăugat: „Am avut mult timp la dispoziție pentru a mă gândi la acțiunile și comportamentul meu care m-au adus în acest loc și, departe de a găsi vreun caz de comportament necorespunzător, cu atât mai puțin de comportament greșit, am constatat doar că acțiunile mele au fost lăudabile și că am avut curajul de a-i răspunde directoarei spunându-i că transgenderismul este un abuz asupra copiilor și o încălcare a drepturilor mele constituționale la libera exprimare a convingerilor religioase.”

Sursă: Daily Mail via www.stiricrestine.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply