Quantcast
Profeţii împlinite din Biblie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Profeţii împlinite din Biblie

Profeţii împlinite din Biblie. Împlinirea unei profeţii pare un lucru forţat de adepţii unui anumit sistem de gândire sau cei care urmăresc punerea în practică a unei idei enunţate într-un text vechi.

646x404

Profeţii împlinite din Biblie. Dispariţia Babilonului 

Isaia a prezis în secolul al VII-lea î.e.n. faptul că Babilonul, în viitor, nu va mai fi locuit: „Nu va mai fi niciodată locuit“ (Isaia 13:19, 20). În momentul în care a făcut profeţia,  Babilonul era o aşezare urbană mare şi înfloritoare, poziţionat într-un loc strategic. În perioada contemporană, Babilonul este un loc pustiu şi acoperit de nisip.

Naşterea şi moartea lui Iisus 

În Vechiul Testament sunt aduse precizări în legătură cu naşterea lui Iisus, dar şi modul cum va muri şi, ulterior, va învia (Psalmii 16:10).

Profeţii împlinite din Biblie. Răspândirea evreilor pe mapamond

„Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul” (Deuteronom 4:27).

Profeţii împlinite din Biblie. Uciderea în masă a evreilor

Interpretarea unui pasaj din Deuteronom prezicând ceea ce în secolul XX a fost tragedia Holocaustului, rămâne în continuare problematică. „După ce aţi fost atât de mulţi ca stelele cerului, nu veţi mai rămâne decât un mic număr, pentru că n-aţi ascultat de glasul Domnului, Dumnezeului tău” (Deuteronom 28:62).

Un stat al evreilor – Israelul 

Apariţia statului Israel în 1948 poate fi considerată, în sens larg, o împlinire a profeţiei biblice privind reunirea pe un teritoriu bine delimitat a celor de religie iudaică. „Domnul Dumnezeul tău va aduce înapoi robii tăi şi va avea milă de tine, te va strânge iarăşi din mijlocul tuturor popoarelor la care te va împrăştia Domnul Dumnezeul tău” (Deuteronom 30:3).

adevarul.ro

Despre

Leave a Reply