Profețiile se împlinesc: Israel – lumina națiunilor – sărbătorește 70 de ani

Asculta informatia

Pe 14 mai 1948, Israelul și-a găsit locul între națiuni, când David Ben-Gurion a declarat înființarea statului Israel.

birthofisraelnation hdv

Ministrul adjunct pentru diplomație și pentru relații publice al Israelului, Michael Oren, a explicat pentru CBN News situația precară a statului la acel moment: „Vă dați seama care era situația în mai 1948, când eram 600.000 de oameni, cât jumătate dintr-un oraș mediu american, având arme de mână și luptând contra a șase armate ce au ajuns la 40 km de Tel Aviv. N-aveam nicio economie, niciun aliat și o populație slăbită, care locuia în tabere după Holocaustul din Europa.”

70 de ani mai târziu, Israelul nu doar că a supraviețuit, dar a și prosperat.

„Suntem printre țările cu cea mai rapidă creștere economică din lume, avem una dintre cele mai tari armate din lume, suntem lideri globali în tehnologie și Israelul e în top 10 cele mai puternice țări din lume. Într-o perspectivă istorică, cred că situația Israelului a fost una miraculoasă.” a adăugat Oren.

Minunea continuă a Israelului constă nu doar în faptul că prosperă, ci și că ajută națiunile aflate în nevoie.idfrescuemexico hdv

În cadrul unei conferințe de presă la summitul Christian Media din 2017, premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns la următoarea întrebare: Cum a ajuns Israelul să ajute atât de multe alte națiuni în timp ce este înconjurat de dușmani din toate părțile?

Netanyahu a spus publicului: „Suntem lumina neamurilor și aceasta e împlinirea acelei profeții faimoase. Asta face Israelul în locuri precum Haiti, Filipine, Mexic…”

Când Israelul a trimis ajutoare în Mexic, după recentul cutremur devastator, mexicanii i-au primit în aplauze pe stradă.

„Oamenii din multe părți ale lumii iubesc Israelul. Ne tot întreabă ce foloase obținem noi din toate acestea. Răspunsul e că nu o facem ca să primim ceva în schimb. Noi doar ne împlinim valorile cele mai adânci. Israelul e lumina națiunilor.” a adăugat premierul.

Încă o profeție care se împlinește sub ochii noștri este că nu doar Israelul merge în alte națiuni, dar și națiunile vin în Israel. Acest lucru s-a întâmplat la un congres care a avut loc recent. Congresul se numește „OurCrowd” și a adus 10.000 de oameni din 90 de țări în Ierusalim, pentru un summit de hi-tech în inovație și investiții.

Jonathan Medved, fondatorul convenției „OurCrowd”, a explicat că ceea ce se întâmplă astăzi este o reflecție a ceea ce s-a întâmplat în Israel timp de 4.000 de ani: „Iată că Israelul e a doua cea mai importantă sursă de inovații din lume, în afară de SUA, cu «Silicon Valley». Ne numim națiunea «start-up» și, privind spre zidurile Ierusalimului, în istoria noastră antică, noi, israelienii, întotdeauna am fost niște visători, fie că vorbim de vremea lui Avraam, a profeților, întotdeauna veneau vești bune din această țară. Astăzi, vestea bună este despre inovație și tehnologie.”

La cei 70 de ani ai săi, Israelul continuă să protejeze locul unde s-au născut aceste vești bune și nu numai.

Shahar Shilo lucrează drept consultant pentru Muzeul „Turnul lui David” din Ierusalim. El spune că, încă de la fondarea sa, Israelul și-a păstrat siturile istorice și biblice, a săpat pentru a afla despre trecutul său străvechi și a deschis o ușă oamenilor din toate religiile, iar aceasta e una dintre misiuni.

„Turismul înseamnă mult mai mult decât a face niște bani. Turismul înseamnă a-ți face prieteni, a face pledoarie și a face ca parteneriatele cu ceilalți oameni din lume să fie mult mai sigure. Baza noastră comună se întărește cu fiecare turist care vine în Israel, se reîntoarce acasă și vorbește despre Israel. Toate acestea nu se pot obține fără ajutorul turismului.”

Shilo mai spune că, pentru creștini, o vizită în Israel ar trebui să fie un țel personal: „Înainte să vizitezi Israelul, citești Biblia în format alb-negru. După ce vizitezi Țara Sfântă, fiecare capitol, fiecare povestire, ori de câte ori citești despre Pavel, Petru, Maria sau despre Isus, totul capătă viață, are o atmosferă proprie și totul devine colorat, «full HD», «4K». Mesajul meu pentru frații și surorile noastre din lumea creștină este că a vizita Israelul e parte din sufletul și din moștenirea voastră, nu doar a noastră. Dacă doriți să înțelegeți mai bine Scriptura și pe voi înșivă, pe prietenii voștri și de fiecare dată când mergeți la biserică, atunci trebuie să veniți aici.”jerusalemoldcityaerial hdv

Fie că ajută lumea prin ajutoare umanitare, că aduce inovație investitorilor globali sau că e un administrator responsabil al istoriei, toate acestea sunt împlinirea misiunii Israelului în lume – tikkun olam – principiul evreiesc de a repara lumea și, după cum scria profetul evreu Isaia în urmă cu peste 2.700 de ani, să fie lumina națiunilor.

Sursă: CBN News

[ad_2]
SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *