Quantcast
Programe after-school SATANISTE în școlile primare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Programe after-school SATANISTE în școlile primare

În ultimele decenii, cluburile after-school pentru copiii de școală primară au devenit tot mai numeroase în Statele Unite. Întrucât în multe familii fie ambii părinți lucrează, fie, de multe ori, există doar un părinte care-și crește singur copiii, serviciile de supraveghere a copiilor după cursuri au devenit o necesitate.

Cu toate că respectivele servicii sunt vitale pentru astfel de familii, trebuie să ne întrebăm cine organizează aceste programe? În două școli primare din Midwest, răspunsul este îngrijorător. Templul Satanic a demarat un program after-school, iar școlile sale pilot se află în Ohio și Illinois, detaliază Kristi Shaffer într-un articol Illinois Family Institute.

Cel care a a atras atenția națională este After School Satan Club din cadrul Jane Addams Elementary, în districtul școlar Moline-Coal Valley din Moline, Illinois. Însă nu este singura școală primară în care se derulează acest program. Un club after-school al Satanic Temple funcționează și în Lebanon, Ohio, la școala Donovan Elementary, din cadrul Lebanon City Schools.

Districtele școlare din întreaga țară oferă spațiu organizațiilor, plătindu-se de obicei o mică taxă de închiriere. Inițial, școlile au încercat să controleze ce grupări foloseau spațiile lor pentru programe after-school. Dar, după ce Milford Central School din Milford, New York a împiedicat accesul grupării creștine Good News Club datorită convingerilor lor religioase, gruparea a intentat proces școlii.

Cazul a ajuns la Curtea Supremă a SUA. Procesul Good News Club v. Milford Central School District a fost soluționat în 2001, printr-o decizie 6-3 care afirmă că școlile ce-și închiriază spațiul altor organizații în afara orelor de program nu pot refuza nicio grupare din pricina apartenenței religioase, conform Primului Amendament. Deși această decizie era menită să protejeze grupările creștine, sataniștii o folosesc acum în beneficiul lor. În consecință, districtele școlare nu pot interzice cluburile sataniștilor decât dacă interzic programele after-school ale tuturor organizațiilor.

Templul Satanic are sediul în Salem, Massachusetts și are mai multe filiale în toată țara. Ei sunt hotărâți să ofere programe after-school și se pare că intenționează să o facă la nivel național. Inițial, au început în 2016-17 în Utah, Washington și Oregon. Respectivul program a fost suspendat când școlile s-au închis din cauza COVID-19. Acum că școlile se redeschid, sataniștii au reorganizat și relansat noul program în două școli primare din Illinois și Ohio, provocând indignarea părinților.

Atât directorul de campanie, June Everett, cât și co-fondatorul Templului Satanic, Lucien Greaves, susțin că programul nu îi învață pe copii satanismul. Cu toate acestea, este, fără îndoială, un program menit să se opună creștinismului. Grupul afirmă deschis că cluburile lor sunt amplasate în școli în care există și un alt program after-school, Good News Club.

Child Evangelism Fellowship (CEF), fondată de Jesse Irvin Overholtzer în 1937 în Warrenton, Missouri, este organizația care a înființat Good News Club. Gruparea afirmă că sunt „o organizație centrată pe Biblie, compusă din credincioși născuți din nou, al cărei scop este să evanghelizeze băieții și fetele cu Evanghelia Domnului Isus Hristos și să-i învețe Cuvântul lui Dumnezeu și cum să ducă o viață creștină într-o biserică locală“. Good News Club este doar unul din instrumentele prin care CEF propovăduiește Evanghelia copiilor.

Templul Satanic este ofensat de Evanghelie și se opune ca dragostea lui Isus Hristos să le fie predicată copiilor. Lucien Greaves afirmă că, prin crearea After School Satan Club, ei pot oferi o alternativă la cluburile religioase și pot preveni „oribila îndoctrinare“.

În mod ironic, sataniștii susțin că creștinismul este îndoctrinare în timp ce este evident că propria lor grupare încearcă în mod activ să îndoctrineze copiii împotriva religiei, în general, și împotriva creștinismului, îndeosebi. Se laudă că vor să fie sinceri în ceea ce privește convingerile lor, de aceea folosesc termenul „Satana“ în denumirea organizației. Cu toate acestea, gruparea nu este deloc sinceră în ceea ce privește scopul lor de a elimina religia creștină și de a crea o atmosferă care să încurajeze copiii să condamne convingerile părinților lor.

Noi, cei de la Illinois Family Institute, încurajăm familiile să-și mute copiii din școlile publice. Organizații precum After School Satan Club este doar una dintre grupările care încearcă să-i influențeze pe copiii voștri să renunțe la valorile creștine și credința lor – cu scopul perfid de a distruge relațiile de familie.

Cu toate acestea, suntem conștienți, totodată, că nu în toate familiile sunt părinți creștini. Nu toate familiile pot sau sunt dispuse să-și retragă copiii din școlile publice. Tocmai din acest motiv, trebuie să continuăm să sprijinim organizații precum Good News Club. Pentru unii copii, aceste grupări ar putea reprezenta singura lor șansă de a auzi Evanghelia lui Isus.

Acționați: Dacă sunteți îngrijorat de existența unui After School Satanist Club, puteți contacta consiliul școlar local și puteți afla ce programe after-school oferă și care este politica lor privind egalitatea de acces. Bisericile pot organiza propriile programe after school în școlile locale. Continuați să vă rugați pentru școlile noastre, pentru copiii noștri și pentru familiile care depind de programele after-school.

Traducere și adaptare
Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply