PROIECT DE LEGE: 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

PROIECT DE LEGE: 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ

Asculta informatia

Un proiect în Ghana „candidează” pentru una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume. Proiectul propune 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ, informează mediafax.

Un proiect de lege anti-gay prezentat parlamentului din Ghana ar putea include până la 10 ani de închisoare pentru persoanele, grupurile și persoanele LGBTQ +, dar și simpatizanților care le oferă sprijin public.

Proiectul urmează să devină una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume, scrie ANSA, citând The Guardian.

Sprijinul pentru intersexualitate ar fi, de asemenea, incriminat. Guvernul le-ar putea îndruma pe aceste persoane spre intervenții chirurgicale de „realiniere de gen”.

O copie a proiectului de lege a fost difuzată publicului și confirmată ca autentică de către diplomații cu acces la proiect, stârnind atât revoltă, cât și frică în rândul activiștilor pentru drepturile omului.

Eventualitatea unei noi legi dure împotriva homosexualilor a fost salutată de numeroși parlamentari și susținută de diverse personalități din guvernul președintelui Nana Akufo-Addo.

„Homosexualitatea nu este un drept al omului. Este o preferință sexuală”, a scris într-o postare pe Twitter Sam Nartey George, un deputat care a descris drepturile homosexualilor drept o „perversiune” și a condus grupul de parlamentari care a elaborat propunerea legislativă.

„Vom aproba acest proiect de lege”, a dat asigurări deputatul din Ghana.

Parlamentul nu a numit încă o comisie pentru a revizui proiectul de lege, care va fi probabil supus mai multor amendamente înainte de a fi aprobat.

Nana Ama Agyemang Asante, jurnalistă și activistă la Accra, s-a declarat „uluită de conținut, de grosolania limbajului și de cruzimea din spatele intenției” proiectului de lege: „Mi-am petrecut tot timpul ca jurnalist pledând pentru drepturile homosexualilor, așa că nu-mi vine să cred că ne aflăm aici”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close