Quantcast
Proiectul de lege anti-fumat ar putea interzice cădelnița cu tămâie din biserici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Proiectul de lege anti-fumat ar putea interzice cădelnița cu tămâie din biserici

Un proiect european anti-fumat, cel mai riguros din legislația continentului, poate crea consecințe neaștepte. Proiectul de lege anti-fumat, caracterizat chiar de inițiator, deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate al Camerei, drept unul “radical”, vizează în special interzicerea publicității și asimilarea noilor dispozitive cu produsele tradiționale.

Numai că forma adoptată și preluată cuvânt cu cuvânt de la ONG-uri (“opera societății civile activă în acest domeniu”, susține Ungureanu) conține prevederi care, din entuziasm activist, ar putea închide, la propriu, fabricile de tutun din România și ar putea genera amendarea preoților sau a simplilor fumători. Astfel, noul act normativ redefinește publicitatea pentru produsele de tutun drept “orice formă de comunicare sau activitate comercială care are ca scop sau ca efect direct ori indirect promovarea unui produs din tutun, a unui produs similar sau a consumului de tutun”.

Totodată, proiectul de act normativ redefinește “produsele similare” tutunului drept “un produs sau sistem asemănător ca mod de utilizare și scop cu produsele din tutun pentru fumat, dar care nu conține tutun, cum ar fi, dar fără a se limita la dispozitive de tipul țigaretelor electronice care nu conțin nicotină, narghileaua fără tutun, dispozitive destinate consumului produselor din tutun. Sunt exceptate produsele care îndeplinesc condițille de autorizare ca medicamente ori dispozitive medicale.” “Conform acestei definiții, aparatele electrice utilizate pentru aromaterapie și uleiurile aromatice sunt produse similare. La fel, cadelnița în care se arde tămâia în timpul slujbei religioase (acesta este un sistem care permite tămâia să ardă pentru a fi inhalată)”, se atenționează în documentul citat, titrează Profit.ro.

Se vor schimba slujbele religioase dupa 2000 de ani  pentru a se respecta noua lege?

Despre Info Crestin News

Leave a Reply