Quantcast
Propaganda Kremlinului propovăduită la înmormântarea unui soldat rus: „A fost un războinic al lui Cristos. A luptat împotriva spiritelor satanice” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Propaganda Kremlinului propovăduită la înmormântarea unui soldat rus: „A fost un războinic al lui Cristos. A luptat împotriva spiritelor satanice”

Limuzine Maybach și Rolls Royce aparținând elitei locale din orașul rusesc Voronej (sudul Rusiei) așteaptă în fața bisericii unde este oficiată slujba de înmormântare a unui soldat rus ucis în războiul din Ucraina, relatează The Moscow Times.

În coșciugul sigilat și învelit în steagul Rusiei s-ar afla rămășițele trupești ale lui Kirill Uliașev, 21 de ani, ucis în ceea ce Krelminul numește ”operațiunea militară specială” din Ucraina. Preotul urmează linia propagandei oficiale.

“Kirill este un războinic al lui Cristos”, își începe el predica. ”A luptat împotriva răului, a spiritelor satanice. Împotriva naziștilor ucraineni creați de corporațiile americane”, continuă acesta în deja clasica retorică promovată de oficialii de la Moscova și de conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse.

Preotul merge mai departe și reia și teoria favorită a lui Vladimir Putin afirmând că ”distrugerea URSS a fost o mare înșelăciunie la adresa rușilor, iar tot ce s-a construit după 1990 este o minciună, (…) iar adevărul va ieși curând la iveală”.

”Ni s-a spus că acceptăm”

Cu patru zile înaintea înmormântării, pe 12 martie, un comandant al armatei ruse a venit acasă la familia Uliașev pentru a-i înștiința că fiul lor a murit în Ucraina.

Potrivit documentelor oficiale, acesta a murit pe 27 februarie, a treia zi a invaziei Rusiei în Ucraina, din cauza rănilor suferite după ce a călcat pe un teren minat. Soldatul a fost adus acasă într-un sicriu din zinc, pe 15 martie, iar părinții nu au avut voie să vadă rămșițele trupești ale acestuia.

“Cum sunteți siguri că este el?”. ”Ni s-a spus să acceptăm pur și simplu că el nu mai este”, răspunde prietena acestuia.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply