Quantcast
Propaganda LGBT, asmuțită asupra Vaticanului. Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Propaganda LGBT, asmuțită asupra Vaticanului. Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun

Italia e doar ultima țară atacată de propaganda LGBT. O lege care transformă violența și discursul public împotriva persoanelor LGBT într-o infracțiune a stârnit reacția imediată a Vaticanului. Până și Biserica Catolică sesizează că se lovește la temelia normalității, drept pentru care în aceste zile ia atitudine și condamnă demersurile politicienilor. Surprinzător, însă, Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun, iar atacul împotriva Vaticanului este de o ferocitate nemaiîntâlnită în istorie.

Azi, mai mult ca oricând, influența Vaticanului asupra politicii italiene este pusă la îndoială. De fapt, se pare că nu mai există deloc. Activiștii și politicienii s-au năpustit cu furie după ce Vaticanul a îndrăznit să se opună acestui controversat proiect de lege, care ar transforma violența și discursul împotriva persoanelor LGBT într-o infracțiune.

Proiectul de lege „Zan”, denumit astfel după Alessandro Zan, deputat al Partidului Democrat (de centru-stânga), a fost prezentat în legislativul italian, primind aprobarea Camerei inferioare a Parlamentului încă din luna noiembrie. Însă, între timp, legea a fost blocată în Senatul Romei, care se opune fiindcă încalcă libertatea de exprimare. De ce se opun senatorii italieni? Ei bine, oponenții știu că acest proiect de lege va cere școlilor din peninsulă să predea elevilor „Teoria genului”. În plus, toți cei care vor adopta/ preda învățătura catolică, pe subiecte sensibile, precum căsătoria homosexuală, ar urma să fie incriminați și condamnați sub incidența noii legi.

De-a lungul anilor, Vaticanul și-a folosit puterea pentru a influența politica italiană, în special pe probleme sociale, cum ar fi parteneriatele civile. Acum, este prima dată când Sfântul Scaun intervine într-o chestiune atât de sensibilă și are parte de o reacție acidă. Premierul Mario Draghi i-a repezit pe înalții prelați catolici, declarând public că „Italia este un stat secular, laic, nu un stat religios. Evident că Parlamentul este liber să discute și să facă orice legi consideră”.

După ce Ungaria a promovat o legislație catalogată de Occident drept „antiLGBT”, Italia se alătură țărilor din Vest în demersul privind susținerea unei declarații care condamnă acțiunea Budapestei. Roma cere Bruxellesului să ia măsuri împotriva guvernului condus de Viktor Orban.

Pe de altă parte, Vladimir Luxuria, un activist transgender și fost deputat de stânga, a numit reacția Vaticanului drept un atac periculos asupra secularității statului italian. „Roma este o democrație, nu o teocrație”. La fel, propaganda LGBT acuză Sfântul Scaun că face o încercare cinică de a îngrădi drepturile minorității sexuale. Franco Grillini, președintele ONG-ului „Gaynet”, a declarat că „pretextul Vaticanului și imixtiunea în activitatea politică a Italiei este inacceptabil. Este complet pe dinafara vremurilor”.

Pe de altă parte, pe subiect a vorbit și Matteo Salvini. Liderul Ligii (partid de extremă dreapta) a salutat intervenția Vaticanului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply