Protestatarii îngenuncheaţi pentru rugăciune în faţa Casei Albe au fost arestaţi

Asculta informatia

Şase activişti pro-viaţă, inclusiv un preot catolic, au fost arestaţi ieri dimineaţă în faţa Casei Albe în timp ce se rugau în semn de protest împotriva deciziei guvernului Obama în legătură cu noile asigurări de sănătate. Au fost eliberaţi la scurt timp, după ce au plătit amenda de 100$.


Părintele Denis Wilde, Directorul Asociat la Priests for Life, a spus că protestatarii au sperat ca prin arestul lor să trimită un ,,apel de trezire” Preşedintelui Obama că opoziţia împotriva mandatului său nu va pleca nicăieri. Cei şase au fost arestaţi sub acuzaţia de ,,încălcarea unui ordin legal”. Preotul a explicat că, deşi este legal să protestezi în faţa Casei Albe, protestatarii nu au voie să rămână pe loc, nici măcar dacă îngenunchează şi se roagă. ,,Protestatarii din Wall Street au ocupat proprietatea federală timp de câteva luni, dar când noi îngenunchem în rugăciune, este chemată poliţia şi suntem arestaţi” a spus Părintele Wilde. ,,Ştiam că acesta era riscul când ne-am adunat astăzi şi o vom face încă o dată în ciuda riscului. Ceea ce trebuie să facă oamenii credinţei este să stea alături de noi.”

Părintele Frank Pavone a spus: ,,Oamenii arestaţi descoperă faptul că răspunsul la nedreptatea mandatului Obama nu poate fi limitat la Tribunale, Congres şi presă. Trebuie să ne ducă pe străzile Americii. De-a lungul anilor, cealaltă parte a acestei bătălii a încercat să facă publicul să se teamă de noi prin faptul că ne-au făcut aroganţi, plini de ură şi violenţi. În realitate, ei defapt ar trebui să se teamă pentru că suntem umili, paşnici şi ne rugăm, fiindcă în aceasta stă forţa care desfiinţează nedreptatea din societate.”

Mandatul lui Obama cu privire la includerea măsurilor de avort şi sterilizare în asigurările de sănătate, a unit creştinii din numeroase denominaţii într-o manifestare a opoziţiei fără precedent. Aceştia declară că nu pot tăcea sau rămâne indiferenţi când este vorba de chestiuni de dreptate, drepturi umane şi libertate religioasă. În ciuda ,,înţelegerii” din partea guvernului Obama de vinerea trecută, destinată liniştirii opoziţiei religioase, protestele au crescut vehement, iar Conferinţa episcopilor Catolici din Statele Unite a denunţat ,,întelegerea” ca insuficientă.

Pastorul Rick Warren de la Biserica Saddleback a spus că el ar prefera să meargă la închisoare decât să accepte un mandat guvernamental care încalcă ,,prouncile lui Dumnezeu pentru noi” şi spune că este sigur că la fel preferă şi ceilalţi creştini.

Denisa Bulzan

Sursa: Life Site News via mediacbee.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *