Quantcast
Proteste din cauza femeii ucise în Iran pentru că nu și-a acoperit capul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Proteste din cauza femeii ucise în Iran pentru că nu și-a acoperit capul

Tulburările au continuat și în această săptămână în capitala Iranului în cadrul protestelor împotriva maltratării unei femei care a murit în arest după ce a fost bătută pentru încălcarea codului vestimentar islamic strict al țării.

Studenți de la mai multe universități din Teheran au ieșit în stradă și au cerut o anchetă cu privire la moartea tinerei de origine kurdă, Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit după ce a fost reținută de așa-numita „Poliție a Moralității” din Iran pentru că nu și-a acoperit capul cu voalul islamic numit „hijab”.

Manifestanții au împânzit străzile, scandând „Moarte dictatorului”, în timp ce alții au aprins coșurile de gunoi și au scandat împotriva poliției. Mai multe imagini arată bărbați și femei umplând străzile din orașele kurde din vestul Iranului, iar unele femei își arucă pe jos hijaburile și cer dreptate.

Poliția Moralității din Iran a reținut-o pe Amini marțea trecută și spune că ea a murit în urma unui atac de cord, negând că ar fi maltratat-o. Amini a fost înmormântată sâmbătă în orașul ei natal, Saquez. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

AO NEWS

Despre Info Crestin News

Leave a Reply