Quantcast
PROTESTE în mai multe oraşe din Germania: “Destul! Pandemia s-a încheiat!” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

PROTESTE în mai multe oraşe din Germania: “Destul! Pandemia s-a încheiat!”

Mii de protestatari au ieşit în stradă împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus, scrie dpa.

La Dresda, sute de susținători ai așa-numitei mișcări Querdenken (Lateral Thinking) – alcătuită din negaţionişti Covid, activiști de dreapta și militanți anti-vaccinare – au ieșit în stradă, în ciuda interzicerii manifestărilor emisă de o curte de stat.

“Suntem în mișcare încă de la primele ore ale dimineții pentru a pune în aplicare interdicția”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Mulți participanți nu purtau măști, ceea ce este în prezent obligatoriu pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

“Destul! Pandemia s-a încheiat!”

Manifestanții au scandat lozinci, inclusiv „Pandemia s-a încheiat”.

Între timp, în orașul sudic Stuttgart, sute de oameni s-au adunat sub deviza „Destul”.

Numărul acestora era cu mult peste 750 de participanți înregistrați inițial, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, care a adăugat că între 80 și 90% dintre manifestanți nu purtau măști și nici nu păstrau o distanță de siguranță.

Tot sâmbătă, poliția a rupt o demonstrație împotriva măsurilor de izolare a coronavirusului cu câteva mii de participanți în apropierea parlamentului de stat bavarez din München.

“Demonstrația a fost încheiată de poliție din cauza nerespectării condițiilor”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Cu toate acestea, nu toți participanții au urmat cererea de a părăsi demonstrația.

În plus, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor coronavirusului din Dusseldorf, susținute de un convoi de peste 100 de camionete.

Vezi imagini video de la protest:

https://youtu.be/VqcyarJJLeE

Despre Info Crestin News

Leave a Reply