Proteste uriașe în Orașul Sfânt. Netanyahu, somat să plece! „Ministrul crimei”

Asculta informatia

Mii de israelieni au protestat pe străzi sâmbătă, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei de coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta.

S-a lăsat cu multe arestări, notează The Guardian via national.ro. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției israeliene, duminică, la primele ore, 16 protestatari au fost arestați pentru că au refuzat să încheie protestul împotriva premierului. În plus, câțiva au aruncat cu pietre în mașini și au atacat o echipă de jurnaliști, potrivit presei locale. S-a estimat că cel puțin 10.000 de oameni au participat la demonstrație în centrul Ierusalimului, sâmbătă seara, deși a fost greu de măsurat adevărata dimensiune a protestului.

Citeste si: Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Protestatarii au luat cu asalt reședințele premierului

Mii de oameni au mers pe străzi, fluturând steagurile israeliene și suflând în goarne. Alții au ținut pancarte pe care scriau „ministrul crimei” și „mergi la închisoare”.

Mai mulţi protestatari s-a adunat şi în faţa reşedinţei liderului în vârstă de 70 de ani din Ierusalim, unde organizatorii au raportat prezenţa a mii de oameni care i-au cerut demisia. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea, în apropiere de Tel Aviv, precum și în zeci de intersecții din toată țara.Netanyahu, inculpat pentru corupţie într-o serie de dosare

De mai multe săptămâni, protestatarii îşi strigă nemulţumirea faţă de premierul Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere. Confruntat cu valul de nemulţumire al populaţiei, premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga” prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic”, susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, „mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7