Quantcast
Proteste violente în centrul Ierusalimului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Proteste violente în centrul Ierusalimului

Sute de protestatari palestinieni au fost implicaţi, marţi, în confruntări cu agenţi de poliţie israelieni, în centrul oraşului Ierusalim, pe fondul amplificării tensiunilor, iar cel puţin 11 protestatari au fost reţinuţi, potrivit mediafax.

Violenţele au avut loc în zona „Porţii Damasc”, la intrarea în Centrul Vechi al oraşului Ierusalim, conform cotidianului The Times of Israel şi site-ului Ynetnews.com.

Autorităţile israeliene susţin că protestatarii palestinieni au atacat cu pietre forţele de ordine şi vehicule de transport în comun. Poliţia israeliană a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor.

Cel puţin 11 protestatari palestinieni au fost reţinuţi de forţele de ordine israeliene.

În ultimele săptămâni, tensiunile s-au amplificat în Ierusalim şi în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza. Zeci de palestinieni au fost arestaţi preventiv în urma violenţelor produse în ultimele săptămâni.

În cursul zilei de marţi, armata israeliană a luat măsuri suplimentare de securitate la frontiera cu Fâşia Gaza, de teama unor atacuri ale grupurilor islamiste palestiniene.

Violenţele produse în luna mai în Centrul Vechi al Ierusalimului au condus la conflictul militar de 11 zile dintre armata israeliană şi organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply