Quantcast
Purtarea măștilor la slujbele religioase desfășurate în aer liber NU este obligatorie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Purtarea măștilor la slujbele religioase desfășurate în aer liber NU este obligatorie

Având în vedere că am primit la redacție mai multe sesizări din partea oamenilor care au fost prezenți la slujbele desfășurate de Biserică în aer liber, cum că forțele de ordine au hărțuit participanții care nu aveau măști de protecție, iată care este realitatea legală potrivit siteului, activenews.ro

Astfel, conform ordinului 875 din 22 mai 2020 emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial nr.435 din 22 mai 2020, pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase, la punctul 8 din Anexa se precizează:

„Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice”.

Citeste si: Cine îi vrea morți pe infectații de COVID-19 ?

Acest lucru a fost prima dată enunțat în Anexa la Hotărârea nr.24 din 14 mai 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la Articolul 5, punctul 2, alineatul a). Document care se poate descărca aici.

a) activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase, cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite. Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

La același articol, punctul 1, se specifică: Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, sunt interziseorganizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, concerte sau orice alte întruniri în spații deschise, precum și de activități culturale, științifice, artistice, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, activități de fitness, activități în piscine și de tratament balnear desfășurate în spații închise.

Cu alte cuvinte, slujbele religioase nu sunt considerate activități sau întruniri publice în spații deschise de către Lege.

Măsurile de prevenire și protecție stabilite pentru slujbele religioase în aer liber, sunt, conform punctului 7 al Anexei Hotărârii 875/ din 22 mai 2020: „ Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane”.

Așa cum președintele Iohannis a anunțat pe 22 aprilie, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie doar în spațiile închise. 

Citeste si: „Se dau bani să se scrie că unii au murit de COVID!“. Acuze grave la un post TV din România

În concluzie: la slujbele religioase în aer liber se poate participa cu respectarea distanței de 1,5 metri și atât.

Masca nu este obligatorie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply