Puterea Evangheliei: un fondator al gruparii Hezbollah s-a convertit la crestinism

Asculta informatia

Un iranian, fost terorist extremist islamic, s-a convertit la crestinism prin acceptarea lui Iisus in viata sa. Acum el imparaseste mesajul Evangheliei in intreaga lume si in special compatriotilor sai.

shayesteh-terrorist-480x320

De cand era foarte mic, Daniel Shayesteh a primit invatatura islamului, astfel ca la varsta de noua ani,  era capabil sa recite pasaje intregi din Coran si practica ritualurile islamice. Tatal sau era un islamist convins care a tinut neaparat ca toti cei 12 copii ai sai sa primeasca invataturile religiei islamice.

Daniel Shayesteh, prin cunostintele sale si credinta lui nestramutata in Islam a devenit celebru inca de tanar in comunitatea musulmana iraniana. El a ajuns sa detina o pozitie influenta in randul extremistilor si s-a numarat printre initiatorii si fondatorii miscarii Hezbollah.

A jucat un rol insemnat in lovitura de stat care s-a soldat cu exilul Sahului Mohammed Reza si infiintarea Republicii islamice in 1979. In urma acestui episod, Shayesteh a devenit liderul politic al grupului islamic, care avea sa devenina tinta ayatollahului Ali Khamenei, actualul „Lider suprem”.

4905_1

Unii revolutionari au fost ucisi, dar Shayesteh fost doar arestat. „Prin harul lui Iisus, am scapat. As spune chiar ca El a avut un plan pentru mine”, a Daniel Shayesteh care a fugit in exil in Turcia, unde a studiat si a obtinut un doctorat in management international.

In teza sa de doctorat a aratat cum religia, cultura si filozofia influenteaza atitudinea umana. El a fost surprins si socat atunci cand in urma unei analize comparative a religiilor si filozofiilor si-a dat seama ca valorile crestine sunt superioare sub toate aspectele.

Cu toate ca resimtea puternic influenta islamismului radical, Shayesteh a mers totusi la o biserica crestina mai mult de curiozitate decat cu speranta ca va gasi ceva mai bun decat educatia pe care o primise in viata.

A fost insa placut surprins si captivat de invatatura crestina si de cuvantul Evangheliei. In cele din urma, dupa ce L-a cunoscut pe Dumnezeu prin Cuvantul Sau, Shayesteh nu a mai putut evita adevarul si L-a acceptat pe Hristos ca Mantuitor.

Astazi, Shayesteh sustine conferinte si vorbeste studentilor, crestinilor si grupurilor politice despre pericolul pe care-l reprezinta Islamul si despre valorile democratiei si libertatii.

Sursa: acontecercristiano.net via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *