Putin: „O femeie este o femeie, un bărbat este un bărbat, trans-identitatea este obscurantism

Asculta informatia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a estimat că trebuie luptat împotriva trans-identității apărând „valorile tradiționale” ale Rusiei.

Întrebat despre schimbările de gen, președintele rus a spus: „Sper ca societatea noastră să aibă protecție morală internă, dictată de confesiunile noastre religioase tradiționale (…) împotriva acestui obscurantism”.

„Eu am o abordare tradițională: o femeie este o femeie, un bărbat este un bărbat”, a continuat el.

„Sportul fenimin va dispărea”, cu trans-sexualii

Apoi, vorbind despre „cancel culture” și acuzațiile de „transfobie” la adresa creatoarei lui Harry Potter, scriitoarea JK Rowling, Putin a susținut că, dacă un bărbat ar putea să se declare femeie și să participe la competiții atletice, „sportul feminin va dispărea complet”.

„Nu ar trebui să luptăm împotriva trans-identității prin decrete, țipând sau aruncând acuzații, ci susținând valorile noastre tradiționale”, a explicat Vladimir Putin.

Rusia a adoptat în 2013 o lege împotriva „propagandei” homosexuale care urmărește în mod oficial să protejeze minorii, dar este denunțată că fost deja folosită de mai multe ori împotriva activiștilor și a grupurilor LGBT+, relatează Le Point.

Aceștia din urmă susțin că textul permite autorităților să desfășoare o „politică homofobă” și discriminatorie față de minoritățile sexuale în general, în numele apărării „valorilor tradiționale” promovate de Vladimir Putin în fața unui Occident prezentat ca „decadent”.

În Rusia, marșurile „pride” sunt interzise pe baza acestei legi. În 2020, Constituția a fost modificată pentru a stipula că căsătoria este uniunea dintre „un bărbat și o femeie”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *