Quantcast
R. D. Congo: Islamistii a ucis 80 de creștini, victime ale decapitării – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

R. D. Congo: Islamistii a ucis 80 de creștini, victime ale decapitării

Gruparea teroristă ISIS a revendicat responsabilitatea pentru recentele atacuri din Republica Democrată Congo, care au dus la moartea a peste 80 de creștini și închiderea mai multor biserici din țară.

Gruparea teroristă islamică a declarat că, cităm: „peste 60 de creștini au fost uciși, inclusiv un ofițer al armatei congoleze, într-un atac al soldaților Califului în estul Congo-ului”. Acesta a fost cel mai recent dintr-o serie de atacuri în care jihadiștii și Forțele Democratice Aliate afiliate ISIS au lansat atacuri coordonate în provincia Kivu de Nord.

CBN informeză că aproape 150 de persoane au fost ucise de către ISIS de la începutul lunii iunie, inclusiv pe 7 iunie când au fost ucise cel puțin 41 de persoane, dintre care unele au fost găsite „legate” și „decapitate”.

Organizația Open Doors plasează R.D. Congo pe locul 41 printre națiunile în care creștinii se confruntă cu cea mai grea persecuție de pe glob. Deși creștinii reprezintă 95% din populația țării, există regiuni din partea de est a R.D. Congo care rămân o țintă cheie a islamiștilor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply