Rachetă trasă din Fâşia Gaza spre Israel

Asculta informatia

O rachetă a fost trasă vineri seară din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, obligând populaţia să se refugieze în adăposturi, a informat armata israeliană, notează AFP, via agerpres.

Este primul atac de acest tip după confruntările de la sfârşitul lui februarie dintre Israel şi Jihadul Islamic, a doua grupare islamistă palestiniană ca importanţă după Hamas, în enclava palestiniană sub blocadă israeliană.

Citește și :Bill Gates dă cărțile pe față. Ce se află în spatele COVID-19? „Există un scop…”

„O rachetă a fost trasă din Fâşia Gaza spre civili israelieni din sudul Israelului”, a scris armata israeliană pe contul său de Twitter.

Deocamdată nu a fost raportat niciun rănit. Armata nu a oferit mai multe detalii, dar, potrivit presei israeliene, racheta ar fi căzut pe un teren viran.

Atacul a avut loc într-un context de importante restricţii de deplasare pentru populaţia israeliană în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Citește și : Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decis joi includerea activităţilor religioase în categoria serviciilor esenţiale

La sfârşitul lui februarie, Jihadul Islamic a tras peste 80 de rachete în direcţia Israelului, după ce armata israeliană a ucis un combatant acuzat că a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv în vecinătatea barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2