Quantcast
Raed Arafat a EXPLICAT cum vor merge credincioșii la slujba de Paște – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Raed Arafat a EXPLICAT cum vor merge credincioșii la slujba de Paște

Raed Arafat, a explicat, joi seara, de ce s-a discutat despre ridicarea restricțiilor până la ora 2.00 în noaptea de Paști. Hotărârea de prelungire a stării de alertă emisă joi seara nu include Paștele ortodox, spune Arafat. 

Raed Arafat a spus că se ridică restricțiile de circulație pentru ca Paștele ebraic, ce va avea loc în noaptea de 27 spre 28 martie, adică sâmbătă spre duminică.

„Măsura va fi limitată sau mai bine extinsă până la limita 22.00 pentru persoane care vor participa și se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase pentru sărbătoarea Pesah (Paștele ebraic – n.r.). Circulația va fi permisă până la ora 22:00 doar pentru persoanele îndeplinesc excepțiile prevăzute în hotărârea de guvern sau care merg la sărbătoarea Pesah și participă la această sărbătoare”, a spus Raed Arafat.

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, când credincioșii catolici au Paștele, se va permite circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 până la 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Paștele Ortodox nu este inclus în Hotărârea de astăzi

Arafat a explicat că Paștele ortodox nu este inclus în această hotărâre de prelungire a stării de alertă.

„S-a discutat și de perioada Paștelui ortodox, deci 1 mai – 2 mai. Și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare și nu vor fi limitări, însă nu vor apărea în actuala hotărâre de guvern pentru că actuala hotărâre de guvern este valabilă până în data de 14 aprilie, pe când Paștele ortodox este în 1 spre 2 mai și reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de prelungire a stării de alertă”, a explicat șeful DSU, potrivit Mediafax.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply