Răpită, violată și ucisă: Calvarul unei creștine pakistaneze care a refuzat să se convertească

Asculta informatia

Familia creștină a vaduvei Shaziei Imran cere dreptate și protecție după ce patru musulmani au ucis-o pentru ca  aceasta a refuzat să se convertească la islam și să se căsătorească cu călăul ei.

Shazia Imran și-a pierdut soțul în urmă cu un an și jumătate, oficial dintr-un accident, din persecuții anticreștine conform familiei sale care cer dreptate în acest caz.

De atunci, a fost angajată ca bonă la Lahore University of Management Science Daycare. Pe 6 iunie, își părăsește casa pentru a merge la muncă, dar dispare pe drum. Fiul ei cel mai mare, în vârstă de 16 ani, își informează familia despre absența inexplicabilă a mamei sale. Dispariția sa a fost raportată la poliție pe 7 iunie. Zafar Masih, fratele celor dispăruți, povestește următoarele evenimente:

„Mai târziu în acea zi am primit un telefon de la secția de poliție că au găsit un cadavru care corespunde descrierii lui Shazia. Ne-am dus imediat la secția de poliție si când am văzut cadavrul, nu ne-a venit să credem ochilor. Vena jugulară era tăiată, corpul ei fusese ars grav de acid.”

Expertiza medicală relevă și un viol în grup asupra văduvei.

Principalul suspect este arestat rapid: Guilar, un bărbat deja cunoscut de poliție care o amenința de ceva vreme pe Shazia. El a îndemnat-o să se convertească la islam și să se căsătorească cu el cu forța. Confruntat cu refuzuri repetate și hotărâte din partea femeii, evident a decis să ia măsuri.

Suspectul și-a mărturisit fapta și în timp ce toate analizele confirmă că a acționat cu cel puțin trei complici, polițiștii refuză să-i caute. De asemenea poliția acuză familia că „a dat o culoare religioasă” acestei crime.

O amară dezamăgire pentru Zafar Masih, fratele victimei „Ne-am pierdut orice speranță în justiție și facem apel la liderii noștri religioși și oficialii guvernamentali să ne ofere dreptate și securitate”.

Episcopul Azad Marshall, președintele Bisericii din Pakistan, a condamnat uciderea și inacțiunea poliției împotriva autorilor într-o declarație pentru Morning Star News :

„Gândurile noastre sunt la copiii și ceilalți membri ai familiei surorii noastre decedate. Modul în care săraca femeie a fost violată și ucisă și corpul ei mutilat cu acid a șocat întreaga comunitate creștină. Auzim acum despre astfel de cazuri de agresiune și brutalitate împotriva femeilor creștine aproape zilnic și facem apel la guvern să ia seama de aceste crime și să ofere pedepse aspre făptuitorilor”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 30