Quantcast
Raport Video Vocea Martirilor Canada – Brutalitatea SIIL nu se limiteaza la crime si distrugeri – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Raport Video Vocea Martirilor Canada – Brutalitatea SIIL nu se limiteaza la crime si distrugeri

Drama unei femei crestine din linia de front al persecutiei:

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni pentru a discuta despre situația disperată a creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu. Ministrul de externe al Franței a convocat această întrunire spunând că ”ceea ce i se întâmplă acestei minorități este de-a dreptul inacceptabil”. Franța este membru permanent al consiliului. Laurent Fabius a convocat întrunirea din 27 martie, spunând: ”suntem alături de aceste comunități”. Guvernul francez a strâns deja provizii pentru creștinii din Orientul Mijlociu care caută azil în Franța, iar la începutul anului, Fabius a vizitat mai multe comunități de creștini strămutați.

syria

Brutalitatea SIIL nu se limitează la crime și distrugeri, întinzându-se spre lumea oribilă a sclaviei sexuale.

Următorul reportaj a fost oferit de către cei de la ”Voice of the Martyrs”, Canada.
Greg Musselman prezintă povestea unei mame creștine care a suferit o pierdere devastatoare.
Aida Hanna dorește să locuiască în siguranță alături de familia sa, însă după cum veți afla imediat, nu aceasta este prioritatea sa acum. Povestea Aidei este cutremurătoare și dovedește răutatea SIIL.

Ea a prezentat evenimentele ce au dus la coșmarul său fără sfârșit:
”În 6 august, SIIL a atacat Qaraqosh. Am auzit exploziile. Multe persoane, inclusiv copii și tineri, au murit în acel atac.”

În următoarele 10 zile, Aida, împreună cu soțul ei Badu, care est orb, și fetița lor de trei ani Christina, au rămas în casă, fără să știe ce avea să se întâmple în continuare. Din fericire, ceilalți trei copii ai lor, inclusiv băiatul lor de 11 ani, Christmas, au reușit să scape. Dintr-odată, SIIL le-a perturbat liniștea.

”Am auzit strigându-se prin portavoce ”Allahu Akbar”, iar luptătorii SIIL au spus că toți creștinii trebuie să părăsească satul, sau ne vor ucide. Ne-au mai spus că, dacă acceptăm islamul, putem să rămânem, spunea Aida.

Apoi, soldații musulmani i-au încercuit pe creștini și i-au dus la un dispensar unde i-a despărțit pe bărbați de femei.

”Ne-au deschis bagajele și au luat din ele aurul și banii. Au lăsat bagajele pe jos și ne-au obligat să mergem spre autobuz. Împreună cu soțul meu și cu fiica mea, am mers spre autobuz fără să luăm altceva cu noi. Îmi țineam doar fiica în brațe. Dintr-odată, unul dintre soldații SIIL mi-a smuls-o din mâini. Eu am început să plâng, iar soțul meu m-a întrebat ce s-a întâmplat și i-am spus că ne-au luat fetița. L-am urmărit pe bărbat până la o clădire”, mărturisea Aida.

Aida spunea că fiica ei i-a fost dată unui bărbat mai în vârstă cu barbă lungă, despre care crede că ar fi fost liderul grupării SIIL din acea zonă și pe care l-a descris ca având o privire demonică. Aida l-a rugat să îi dea fiica înapoi, însă acesta i-a ordonat să se întoarcă la autobuz. I-a spus să tacă și a amenințat-o că dacă va mai spune un cuvânt sau se va apropia de fiica sa, le va porunci bărbaților care erau cu el să o măcelărească pe loc.

”Îl imploram, iar fetița mea plângea și țipa fiindcă avea nevoie de mama ei, însă el s-a uitat la mine cu o privire întunecată și mi-a spus să plec imediat. Am început să plâng. Simțeam că dacă mai rămân și un singur minut, mă vor ucide”, spunea Aida.

Aida s-a întors îndurerată la autobuz. Soțul ei nu și-a putut urmări soția și fiica, deoarece e orb. Creștinii au fost duși în deșert și au fost lăsați acolo fără nimic. De acolo, au mers pe jos șapte ore până au ajuns la Erbil, unde au primit hrană, apă și adăpost în corturi. Mai apoi, s-au mutat într-un centru comercial în construcție.

”Când am ajuns aici, fiul meu mai mare care are 23 de ani m-a întrebat unde e sora lui și i-am spus că a fost luată de SIIL. El s-a pierdut cu firea și a început să plângă”, mărturisea Aida.

Deși Aida le-a spus autorităților din Erbil că fiica ei a fost răpită de SIIL, i s-a spus că nu pot face prea multe. A încercat de trei ori să se întoarcă în satul ei, însă de fiecare dată a fost oprită de gardienii de la punctul de control de teamă că soldații SIIL o vor ucide.

”Tot ce Îi cer lui Dumnezeu este ca fiica mea să îmi fie înapoiată. Vreau ca fetița mea să vină înapoi la mine, să stea din nou pe genunchii mei și să știu că e sănătoasă. Asta e tot ce îmi doresc. Nu îmi voi pierde niciodată speranța că o voi revedea din nou, însă nu știu când se va întâmpla asta. Știu că Dumnezeu poate să facă asta. Visez cu ea în fiecare noapte”, mărturisea Aida.

 Raport Video Vocea Martirilor Canada

SIIL se folosește de media pentru a atrage tot mai mulți recruți începând din Londra, Paris și până în Minneapolis. Tineri jihadiști care părăsesc confortul occidental pentru a răspunde chemării grupării SIIL.

”Ceea ce face SIIL este să ofere oportunitatea de a crea o nouă societate. Lucrul acesta îi încântă pe mulți tineri”, spunea Bob Fletcher, Center for Somalia History Studies.

SIIL apelează la violență și face eforturi pentru a conduce un genocid împotriva creștinilor și a altor minorități religioase. Aceștia au devenit o forță în Orientul Mijlociu și au scopuri și mai înalte. În noua sa carte: ”ISIS Exposed: Beheadings, Slavery and the Hellish Reality of radical Islam”, Erick Stakelbeck descrie cum SIIL își cheamă legiunile de adepți din Occident ca să se ridice și să pornească atacuri acolo unde se află și să transforme Statele Unite și Europa într-o zonă de război.

Realitatea diabolica a Islamului radical


 

SIIL primeste sprijin din partea gruparii Boko Haram

 

Liderul grupării Boko Haram jura, într-o înregistrare audio, credință SIIL. Boko Haram a ucis mii de persoane în țara lor Nigeria și anul trecut a răpit două sute de eleve.
Experții spun că această alianță profană le oferă ambelor grupuri mai multă legitimitate și le ajută să atragă noi recruți și noi finanțări, avansând SIIL spre îndeplinirea scopului său, acela de a stabili un califat global.
Odată cu creșterea influenței SIIL, tot mai mulți tineri și tinere din întreaga lume se alătură jihadiștilor.
Poliția australiană a reținut doi frați, de 16, respectiv 17 ani, care se crede că încercau să ajungă în Siria, însă nu a reușit să oprească trei tinere britanice care se pare că au reușit să plece, trecând de aeroportul din Gatwick fără să fie oprite înainte de a urca într-un autobuz care le-a dus la granița din Turcia. Familiile au acuzat poliția că nu a transmis informații care le-ar fi putut opri.
”Dacă am fi știut ce se întâmplă, am fi împiedicat această situație”, mărturisea sora uneia dintre fete.

Prim-ministrul Irakului se teme că nicio armată din regiune nu îi va mai putea ține piept grupării SIIL, dacă acesteia i se va permite să continue.

Săptămâna trecută, Irakul a lansat cel mai puternic atac militar de până acum împotriva SIIL pentru a recuceri orașul Tikrit, care a fost cucerit de SIIL vara trecută.

”Nu putem să îi învingem doar prin atacuri aeriene. E nevoie de trupe la sol”, spunea prim-ministrul Irakului.

Prim-ministrul spunea că scopul principal este recucerirea orașului Mosul, ceea ce ar putea fi o lovitură fatală pentru gruparea teroristă:

”Mosul reprezintă simbolul statului revendicat de ei. Dacă îl vom recuceri, le vom învinge propria ambiție.”

SIIL, însă, mai are mulți adepți peste tot în Orientul Mijlociu și în întreaga lume și se pare că tot mai multe persoane sunt atrase de ideologia islamică radicală. Stire difuzata in Mapamond crestin 558 – martie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Despre

Leave a Reply