Reacție americană la închiderea unei biserici creștine din Iran

Asculta informatia

Forțele de securitate iraniene au dispus, săptămâna trecută, închiderea bisericii creștine Jannat Abad, din Teheran. Biserica, afiliată organizației americane Assemblies of God (AG – „Adunările lui Dumnezeu”), are 100 de membri. În prezent, în Teheran mai funcționează doar trei biserici creștine: Biserica Centrală a Adunărilor lui Dumnezeu în Teheran – aflată și aceasta sub presiune), Biserica Presbiteriană și Biserica Evanghelică, informează Charisma News.

Foto: secondcomingherald.com„Credincioșii din Iran și din alte părți ale lumii își riscă efectiv viețile și viața familiilor lor de fiecare dată când trec pragul unei biserici, a declarat Greg Mundis, director executiv al AG World Missions. „E nevoie să ne rugăm cu credință pentru frații și surorile noastre care suferă atât de mult în numele și pentru cauza lui Christos”, a mai adăugat acesta.

Închiderea forțată a bisericii Adunarea lui Dumnezeu vine la câteva luni după închiderea unei alte biserici din aceeași congregație, în Ahvaz, în decembrie 2011. Întreaga comunitate a fost atunci reținută pentru interogare.

În urmă cu câteva luni, superintendenul general al AG s-a întâlnit cu președintele Barack Obama pentru a discuta situația prizonierilor religioși din Iran, inclusiv cea a pastorului Yousef Nadarkhani. Se estimează că asemenea pastorului, alți circa 20 de creștini ar mai fi în spatele gratiilor, din cauza credinței lor în Christos.

semneletimpului.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2