Quantcast
Rector catolic: “Acceptăm și viitori preoți HOMOSEXUALII” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Rector catolic: “Acceptăm și viitori preoți HOMOSEXUALII”

Rectorul seminarului catolic din Munchen a declarat că permite bărbaților homosexuali declarați să intre în seminar și să fie consacrați ca preoți, contrar învățăturii Bisericii Universale, scrie LifeSite.

Întrebat într-un interviu acordat de publicația locală Münchner Kirchenzeitung cum se comportă cu candidații care sunt homosexuali în mod deschis, părintele Wolfgang Lehner a declarat: “Nu este vorba de a pregăti doar candidații ideali pentru slujirea preoțească ideală”.

“Sexualitatea este întotdeauna o parte a personalității, un aspect al acesteia”, a declarat el.

“Noi judecăm și însoțim oamenii ca pe o persoană întreagă. De aceea mi se pare dificil să spun: “Nu, cineva nu este deloc potrivit pentru că este homosexual” sau “cineva este potrivit pentru că este homosexual”. Când cineva vine la mine, se prezintă și spune: “Apropo, sunt homosexual”, încerc mai întâi să evaluez acest lucru în contextul profilului general al solicitantului”.

“Cum se prezintă el însuși, cum se arată? Dacă am decis să îl primim [la seminar], atunci ne uităm la cât de prezentă, cât de actuală este această problemă.”

“Dar dacă observ că am în față o personalitate coerentă, care poate pune lucrurile în perspectivă, cineva care are relații sănătoase cu bărbați și femei, care nu trebuie să abordeze în mod constant orientarea sa sexuală, atunci nu aș spune a priori că nu poate fi consacrat, pentru că este vorba de o complexitate mai mare”, a conchis Lehner.

Întrebat de Münchner Kirchenzeitung dacă “simplul fapt de a fi homosexual” exclude pe cineva de la hirotonirea în preoție, Lehner a răspuns: “Criteriul pozitiv pentru mine este: poate cineva să construiască relații sănătoase și bune cu bărbați și femei, avem o presupunere rezonabilă că acest lucru va dura o viață întreagă?”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply