Quantcast
Religia a carei adepti postesc pana mor de foame. Sute de persoane recurg anual la “Santhara” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Religia a carei adepti postesc pana mor de foame. Sute de persoane recurg anual la “Santhara”

Postul este o practica destul de comuna in toate culturile din lume, insa exista o religie care duce postul la un cu totul alt nivel.

Jainismul este una dintre cele mai vechi religii din lume si, totodata, cea care contine “Santhara”, adica un post care duce la deces, potrivit Times of India.

Cei care vor sa participe la aceasta practica trebuie sa depuna un juramant, prin care promit sa renunte la mancare, ajungand astfel, practic, sa moara de foame.

Jainistii cred ca, astfel, karma le este purificata si sunt eliberati din ciclul viata – reincarnare. In fiecare an, sute de persoane, dintre care 60% femei, apeleaza la acest tip de post. Majoritatea voluntarilor sunt totusi bolnavi sau muribunzi.

Recordul il detine Sadhvi Charan, in varsta de 60 de ani, care, in 2009, a reusit sa supravietuiasca 87 de zile de la depunerea juramantului. 20.000 de persoane au sarbatorit moartea lui.

Cei care trec prin Santhara sunt glorificati de restul credinciosilor. Insa, in ultimii ani, Santhara a atras numeroase controverse. Exista voci care sustin ca postul jainist este egal cu sinuciderea si ca cei batrani sunt nevoiti sa il tina.

stirileprotv.ro

Despre

Leave a Reply