Religia s-a mutat pe smartphone. Noul model lansat în India indică direcţia spre Mecca şi traduce Coranul în 29 de limbi

Asculta informatia

O companie din India a lansat pe piaţă un smartphone islamic, care este dotat cu o busolă ce indică direcţia în care se află Mecca, dar şi cu varianta online a Coranului.


Creatorul smartphone-ului Enmac spune că s-a concentrat asupra dezvoltării “tehnologiilor religioase” atunci când a conceput dispozitivul, informează dailymail.co.uk.

În India, numărul utilizatorilor de telefoane mobile înregistrează o creştere rapidă, cu peste 850 de milioane de abonaţi, inclusiv fermieri şi şoferi de ricşă.

Anuj Kanish, care a lansat Enmac în India, a declarat pentru publicaţia britanică The Telegraph: “India are aproximativ 180 de milioane de musulmani, iar telefoanele mobile nu sunt foarte utilizate de această comunitate”. Însă atunci când apare un produs potrivit, acesta are potenţialul de a atrage mai mulţi utilizatori, a spus Kanish, care a adăugat că are deja o cerere mare pentru acest tip de smartphone.

Enmac traduce Coranul din arabă în alte 29 de limbi străine şi include mai multe programe, precum cel cu hadith-uri (spusele lui Mohammed), dar şi un ghid pentru indienii musulmani privind Hajj (pelerinajul anual la Mecca şi Medina).

Kanish spune că firma sa s-a concentrat asupra “tehnologiilor religioase” pentru a ajuta clienţii care sunt foarte ocupaţi să rămână “în contact cu Dumnezeu”.

Noteaza agentia de stiri mediafax.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *