Quantcast
Religia scoasă în stradă, în centrul istoric al Bucureştiului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Religia scoasă în stradă, în centrul istoric al Bucureştiului

Într-o perioadă încărcată de mesaje spirituale creştine s-au întrecut instituţii culturale, mass-media şi creştinismul de toate denominaţiunile care au fost precedate şi de Paştele evreiesc.

Ineditul manifestării din Vinerea Mare introduce o nouă tradiţie în seria acestor evenimente care se petrec an de an cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Astfel se aduce mesajul răstignirii Mântuitorului mai aproape de sufletul omului care în această perioadă cumpără furibund din magazine pentru ca sărbătoarea să fie cât mai îmbelşugată,  ce uită adesea cine este sărbătoritul.

70 de actori profesionişti au repus în scenă, în plină stradă, Golgota. Dan Leş L-a interpretat pe Isus şi Maia Morgenstern a fost în rolul deja clasic al Fecioarei Maria.Costumele şi evenimentele redate conform Scripturii au transpus privitorii în atmosfera Patimilor lui Cristos de acum 2.000 de ani.

Scenele de un realism şi un dramatism magistral au adus lacrimi în ochii multora, oamenii au retrăit cu sufletul scenele crucificării. Reacţiile erau diferite: pe când unii asistau pasivi încercând să rămână detaşaţi, alţii, pătrunşi de mesaj, cereau înlăcrimaţi “soldaţilor” să îl biciuiască mai blând pe actorul din rolul lui Isus.

Pe fundalul slujbei bisericii Sf. Anton din apropierea ruinelor Palatului Domnesc unde avea loc crucificarea, s-a rostit rugăciunea Tatăl Nostru de toţi cei prezenţi, la îndemnul unuia din actori.

mediacbee.

Despre

Leave a Reply