Quantcast
Religia şi vaccinul antigripal – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Religia şi vaccinul antigripal

Directive oficiale obligă personalul medical din spitalele mai multor state americane să se vaccineze împotriva gripei care face deja ravagii în ţară. Obligaţia i-a nemulţumit pe cei care refuză vaccinul din motive religioase şi care spun că directiva le încalcă dreptul la libertatea de conştiinţă.


Foto: vestic.roEpidemia de gripă afectează, în acest moment, 47 de state americane. Guvernatorul New York-ului a decretat stare de urgenţă medicală, întrucât au fost semnalate peste 19.000 de cazuri, de cinci ori mai multe decât anul trecut. Încă o dată, medicii şi autorităţile au făcut apel la populaţie să se vaccineze. Însă, dacă ceăţenii obişnuiţi sunt doar sfătuiţi să facă vaccinul, personalul care lucrează în sectorul medical a fost somat să se vaccineze.
Reprezentanţii asociaţiei Rhode Island Health Care (care reuneşte asistentele şi terapeuţii pentru recuperare în azilurile din statul Rhode Island) s-au temut că directiva va provoca dislocarea unui număr important de angajaţi din sectorul sănătăţii, însă nu a fost aşa. În schimb, circa 1.000 de angajaţi au semnat o petiţie de opoziţie faţă de directivă, notează RNS.


Cele mai răspândite motive au fost acelea că angajaţii aveau fie dubii cu privire la eficienţa vaccinului, fie principii religioase care îi făceau să respingă ideea injectării anti-gripale. Cei cu motive religioase acuzau, în general, conţinutul “toxic” al vaccinului, sau reclamau că nu pot fi obligaţi să introducă o substanţă în corpurile lor.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply