Reprezentantul musulmanilor: Atacurile din Franţa sunt în contradicţie totală cu islamul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Reprezentantul musulmanilor: Atacurile din Franţa sunt în contradicţie totală cu islamul

Asculta informatia

Preşedintele Consiliului francez al cultului musulman, Mohammed Moussaoui, a declarat miercuri că atacurile armate de la Toulouse şi Montauban sunt “în contradicţie totală cu fundamentele” islamului.


“Musulmanii din Franţa sunt ofensaţi de această revendicare a apartenenţei la această religie” de către suspect, a declarat Moussaoui, care urma să fie primit de preşedintele Nicolas Sarkozy în acelaşi timp cu preşedintele Consiliului reprezentativ al instituţiilor evreieşti Richard Prasquier.

La sosirea la Palatul Elysee, cei doi reprezentanţi musulman şi evreu au respins împreună, înainte de întâlnire, orice “confuzie” între islamul din Franţa şi islamismul de la care se revendică suspectul.

“Venirea noastră împreună” arată “un lucru capital (de important, şi anume că) este absolut exclusă o confuzie între acest personaj şi mişcarea islamistă jihadistă, al-qaid-istă, pe care o reprezintă, şi islamul din Franţa, care este o religie ca orice altă religie”, a declarat Prasquier.

“Între inamicii acestui bărbat se află inclusiv musulmanii din Franţa”, a adăugat el. “Aşa stând lucrurile, trebuie să fie evitată orice complezenţă faţă de aceste mişcări care reprezintă un adevărat pericol pentru Republica noastră”, a adăugat Prasquier.

mediafax.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close