Reţelele sociale cenzurează opiniile creștinilor

Asculta informatia

Poți să îți exprimi liber opiniile pe internet? Poate că nu, dacă eşti un creştin… deoarece unele site-uri web cenzurează opiniile creştine.

Aşa-numitele “new media”, cum ar fi Facebook, Apple sau Google sunt extrem de populare. Dar apărătorii credinței creştine, cum ar fi NRB (National Religious Broadcasters) din SUA, spun unele dintre aceste companii limitează libertatea de exprimare.


Acest lucru este confirmat de către Craig Parshall de la NRB. ”Am început de doi ani de a discuta despre cenzura mass-mediei, ca o ameninţare. În urmă cu patru-cinci luni, a devenit o realitate”.

NRB şi Centrul American de Drept şi Justiţie au efectuat un studiu cu privire la cenzura anti-creştină în mass-media. De două ori, Apple a eliminat mesaje cu conținut creştin, deoarece a considerat că punctele de vedere exprimate au fost “ofensatoare”.

În plus, motorul de căutare Google a refuzat să accepte un anunț creştin pro-viaţă, care a impus un proces în Anglia. Și reţeaua socială Facebook a încheiat un parteneriat cu avocaţii pentru drepturile homosexualilor, pentru a evita ceea ce ei consideră “anti-homosexual.” Acest lucru sugerează că critica creştină a “căsătoriei între homosexuali” ar putea fi cenzurată.

Alţi creştini ridica preocuparea cenzurii și alte site-uri populare. Twitter pare a fi singura excepţie… este singurul mediu care nu cenzurează idei sau conținut creștin. Parshall spune că Twitter are politici clare privind libertatea de exprimare, dar alţii îşi rezervă dreptul de a veto pentru orice discurs “ofensator”.

Craig Parshall şi alţi lideri creştini cer acestor companii să recunoască valoarea libertăţii de exprimare. “Cred că americanii își vor libertatea de exprimare”, a spus Parshall.

Noteaza:stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =