Quantcast
Revoltă în SUA, după ce un grup de atei a cerut eliminarea scenei Nașterii Domnului de pe domeniul public – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Revoltă în SUA, după ce un grup de atei a cerut eliminarea scenei Nașterii Domnului de pe domeniul public

Asculta informatia

Locuitorii dintr-un mic oraș din Maine au ripostat după ce orașul lor a îndepărtat o scenă a Nașterii Mântuitorului care se afla acolo de zeci de ani, deoarece un grup de atei s-a plâns că este împotriva legii.

La ședința consiliului orașului, mai mulți locuitori au sărit în apărarea scenei Nașterii Mântuitorului și au cerut repunerea acesteia.

Fundația Freedom From Religion (FFRF) a declarat că orașul a încălcat Primul Amendament prin afișarea scenei biblice de Crăciun pe domeniul public. Președintele Capitolului din Maine, Tom Waddell, a cerut orășelului Bucksport, fie să pună una dintre scenele grupului care sărbătoresc Solstițiul de iarnă și Bill of Rights lângă scena Nașterii, fie să scoată scena Nașterii de pe domeniul public.

În schimb, autoritățile locale au desființat temporar scena la recomandarea avocatului, săptămâna trecută, din cauza temerilor de litigiu.

O locuitoare în vârstă care a trăit în oraș toată viața a spus că nu trebuie cedat în fața „anulării culturii” nașterii Domnului. Este un „fapt istoric” că Iisus s-a născut, a spus ea consiliului local din Bucksport.

Rezidentul Bob Mercer a fost una dintre multele persoane care s-au întrebat de ce au trebuit să se adapteze la cererea grupului, pentru că persoana care a făcut plângerea nu era nici măcar locuitor al orașului.

„Nu ar trebui să facă parte din comunitate?”, a întrebat, retoric, Mercer.

El a cerut autorităților „să susțină libertatea de exprimare”.

„Primul amendament [protejează] libertatea de religie, nu libertatea de la religie”, a adăugat el.

Mai multe persoane au adus în atenția consiliului cauze ale Curții Supreme în care înalta instanță a fost în favoarea simbolurilor religioase pe proprietatea publică, cum ar fi hotărârea Legiune Americană v. Umanist american, din 2019.

Unii au cerut orașului să lupte împotriva a ceea ce ei au perceput drept discriminare religioasă.

„Este timpul ca [majoritatea] tăcută să vorbească. Acesta este un teren mlăștinos, când începi să le oferi acestor oameni, care nici măcar nu s-au prezentat la întâlnire, [ceea ce au cerut] pur și simplu pentru că nu le place“, a mai spus cineva.

„Acesta este doar începutul”, a precizat un locuitor, înainte de a sugera că grupul de atei nu era interesat să-și exprime punctul de vedere, ci „s-a blocheze părerile creștine sau alte opinii religioase”, deoarece orașul nu a primit plângeri cu privire la alte manifestări de sărbători religioase de-a lungul anului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply