Rick Warren la prima predică după suicidul fiului său

Asculta informatia

Ultima predică a pastorului Rick Warren a fost acum 17 săptămâni, cu 5 zile înainte ca fiul său cel mic, Matthew, în vârstă de 27 de ani, să se sinucidă. Duminică seara, Rick și soția sa Kay s-au întors în congregația de 20.000 de membri, pentru prima dată de la acest incident. Împreună au avut de înfruntat o întrebare pe care și-o pun zeci de mii de creștini: Cum să te încrezi în Dumnezeu în momentele de disperare?
Foto: ranchosantamargarita.patch.comMii de creștini au fost prezenți, ocupând întreaga sală și încă trei corturi amenajate pentru această ocazie. Mai mulți pastori locali au ocupat primele rânduri, în semn de solidaritate faţă de familia Warren. Printre cei prezenți s-au aflat și Roma Downey cu Mark Burnett, producătorii miniseriei „Biblia”. Soții Warren au pășit pe scenă, și în aplauzele tuturor, au început să plângă. După acest început emoționant, pastorul și-a început predica.
El a ținut mai întâi să le mulțumească tuturor pentru sprijinul acordat în ultimele patru luni, dar mai presus de toate le-a mulțumit celorlalți doi copii ai săi, Amy și Josh, care l-au iubit și sprijinit pe fratele lor mai mic. „Ei sunt cu adevărat eroii mei”, a declarat Warren, conform Time.
Soții Warren au vorbit deschis despre lupta spirituală pe care au dus-o din cauza bolii mintale a fiului lor. „Timp de 27 de ani m-am rugat în fiecare zi ca Dumnezeu să vindece boala fiului meu. Asta a fost rugăciunea numărul 1 a vieții mele”, spunea Rick. „Nu avea niciun sens ca această rugăciune să nu fie ascultată”, a mai completat soția sa Kay, adăugând că nici nu mai putea să citească pasaje din Biblie care vorbeau despre speranță, după moartea lui Matthew. Se pare că în ciuda consultării celor mai buni doctori din America, a medicamentelor, a consilierilor și a rugăciunilor pentru vindecare, tortura provocată de boala mintală, care i-a provocat o lungă depresie și gânduri suicidare, nu s-a diminuat niciodată.
Cei doi au povestit pentru prima dată în mod public cum au aflat despre moartea fiului lor. În dimineața de 5 aprilie, amândoi au avut sentimentul că fiul lor nu se simte bine. Rick era la cabinetul medical unde tocmai fusese diagnosticat cu pneumonie, așa că se gândise să îl roage pe cumnatul său să țină următoarea predică, intitulată „Ce să faci în cea mai groaznică zi a vieții tale”. Amândoi s-au dus acasă la Matthew să îl verifice. Când au ajuns acolo, casa era încuiată și nimeni nu răspundea, deși mașina era în curte. Au așteptat să ajungă poliția, după care temerile lor s-au confirmat.
În următoarele patru luni soții Warren și-au găsit alinare în prieteni și familie, toți oameni religioși, care le-au oferit încurajare și un sentiment de protecție ce derivă din puterea spirituală a unui grup mai mare de credincioși. Greutățile prin care au trecut oamenii din Vechiul Testament, biruințele lor și cuvintele de speranță au fost de un ajutor deosebit pentru Rick.
Rick a vorbit în predică despre a doua venire a lui Christos, „când Dumnezeu va șterge orice lacrimă și nu va mai exista moarte, plânsete și durere”, citează Time. Warren a mai făcut o promisiune, și anume că va depune toate eforturile să înlăture din biserica sa stigmatul împotriva bolilor mintale. „Boala ta nu e identitatea ta, chimia ta nu este caracterul tău”, le-a spus el oamenilor cu astfel de probleme. Pentru următoarele 6 duminici, Rick va ține o serie de predici intitulată „Cum să treci prin ceea ce treci”. Fiecare din cele șase predici va fi dedicată unei etape din cele șase etape ale durerii: șoc, tristețe, luptă, predare, sfințire și slujire. După acestea, va urma un program dedicat bolilor mintale și felului în care biserica se raportează la ele. Warren a încheiat predica lăudând numele Celui „care dă și care ia”.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *