Quantcast
Robert Negoiță (PSD), primarul sectorului 3, și-a bătut joc de căsătorie: A oficiat o „cununie” HOMOSEXUALA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Robert Negoiță (PSD), primarul sectorului 3, și-a bătut joc de căsătorie: A oficiat o „cununie” HOMOSEXUALA

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a acceptat să oficieze o căsătorie între două femei, deși legea din România nu recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex, informează Click.

Este vorba despre un cuplu de două fete care vor fi căsătorite “în mod simbolic” în cadrul evenimentului „Laminor Love Wonderland!”, organizat de Valentine’S Day.

De altfel, primarul Negoiță va oficia miercuri, 14 februarie, mai multe căsătorii, acestea fiind fără valoare juridică.

„Trebuie să fim deschiși la minte și să respectăm dorințele fiecăruia”, a spus Robert Negoiță, la Antena 3 CNN.

În total, edilul Sectorului 3 oficiază 20 de căsătorii în cadrul evenimentului, prima din ele fiind între două femei.

„Căsătoriile” se vor ține seara, după ora 18.00, și, deși nu au valoare juridică, vor reprezenta o veritabilă repetiție pentru cei ce urmează să facă marele pas, sau, de ce nu, un moment de distracție pentru cei care vor, pur și simplu, să se bucure de un astfel de moment. Pentru ca „marele Da” să fie cât mai veritabil, martorii reprezintă și ei un element cheie, dar nu sunt obligatorii.

După oficierea cununiei, participanții vor primi două exemplare ale certificatului de căsătorie pentru o zi, în variantă tipărită.”, se arată pe pagina evenimentului.

Referendum pentru familie

„Cununiile între persoane de același sex” vin într-o perioadă în care s-a anunțat existența unei noi inițiative cetățenești pentru înscrierea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie în Constituție.

Pe lângă familie, un eventual referendum va înscrie și folosirea numerarului în Constituția României.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply