Quantcast
ROMANIA bate palma cu OCULTA: Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar nu poţi să mai pleci în vacanţă fără ea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ROMANIA bate palma cu OCULTA: Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar nu poţi să mai pleci în vacanţă fără ea

Asculta informatia

Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar fără ea nu poți să mai pleci în vacanțe în străinătate. Șeful Autorității pentru digitalizare, Octavian Oprea, a spus clar asta în urmă cu puțin timp.

Cartea de identitate electronică o să înceapă să fie eliberată de la 1 septembrie și exista o perioadă de grație de doi ani. Adică din 2023 ai nevoie de buletin cu cip ca să mergi în Uniunea Europeană.

El va conține datele datele personale în format electronic, semnătura și amprentele tale digitale. De la 18 ani va trebui să o schimbi din 10 în 10 ani, până faci 70 de ani. După, are valabilitate nelimitată.

Cine nu vrea să aibă carte de identitate cu cip, din motive religioase ori de altă natură, poate să refuze și să aibă un document clasic. Dar, repet, nu va putea să călătorească în Uniunea Europeană.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply