Quantcast
Romania, investigata pentru antisemitism. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Romania, investigata pentru antisemitism.

Situatia evreilor, problema antisemitismului si a comunitatilor evreiesti din Europa sunt aduse in discutie de catre Uniunea Europeana si Institutul de Cercetare a Evreilor din Londra.


Ziarul The Jewish Chronicle anunta ca Uniunea Europeana vrea sa se asigure ca pe teritoriul Europei nu mai exista urme de antisemitism.

In acest sens, o ancheta bazata pe marturiile comunitatilor evreiesti din Europa va fi pornita in curand. Romania este pe lista tarilor anchetate, alaturi de Belgia, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Suedia si Marea Britanie.

Jon Boyd, directorul Institutul de Cercetare a Evreilor din Londra, a declarat ca o astfel de ancheta va ajuta in oprire oricarei forme de antisemitism care mai poate fi regasite in Europa.

“Este clar pentru toti observatorii vietii evreiesti contemporane ca antisemitismul continua sa fie o preocupare si ingrijorare continua in comunitatea evreilor.”

“Daca vrem sa-l oprim pentru totdeauna, este esential sa adunam date concrete, de incredere.”

“Este o ocazie importanta si unica oportunitate pentru mii de evrei din Europa sa-si impartaseasca experientele si ingijorarile in aceasta privinta.“, a declarat acesta pentru The Jewish Chronicle.

stirileprotv.ro

Despre

Leave a Reply