Quantcast
Rugaciuni la moaste nerecunoscute. Pana unde merge obsesia pentru pelerinaj – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Rugaciuni la moaste nerecunoscute. Pana unde merge obsesia pentru pelerinaj

Intr-o tara in care exista cultul moastelor, nu este de mirare ca apar si lacasuri care profita de naivitatea oamenilor. Avem cel putin 2600 de relicve, cate manastiri si biserici sunt in toata tara, si la 27 dintre ele credinciosii merg in pelerinaj.

moaste false

Unele sunt adevarate, altele nu, asa cum se intampla la o manastire din Tulcea. Acolo, oamenii se roaga la niste ramasite umane despre care maicutele sustin c-ar fi sfinte, dar pe care Patriarhia nu le recunoaste.

Manastirea Saon este situata in inima judetului Tulcea. Localnicii si pelerinii vin aici pentru a se ruga la o caseta aurita in care, spun maicutele, ar fi ramasite sfinte. In doua dintre recipiente sunt citeva aschii, care sunt etichetate ca fiind resturi ale Sfintilor Necunoscuti de la Aiud.

Patriarhia Bisericii ortodoxe romane nu recunoaste sfintenia acestor moaste si vorbeste despre un abuz facut de acest lacas.
Dar oamenii locului le cinstesc si se inchina la ele.

Intregul reportaj, filmat cu camera ascunsa, la Stirile ProTV de la ora 19:00 cu Andreea Esca.

Sursa: Pro TV

Despre

Leave a Reply