Quantcast
RUSIA – AGENȚIILE DE SECURITATE VIZEAZĂ CREȘTINII ÎN BAZA NOII LEGI ANTI-EXTREMISM – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

RUSIA – AGENȚIILE DE SECURITATE VIZEAZĂ CREȘTINII ÎN BAZA NOII LEGI ANTI-EXTREMISM

Agențiile de securitate rusești folosesc drepturile neîngrădite de supraveghere pe care le au în baza „Legii Yarovaya”, introdusă în 2016, pentru a impune restricții dure grupurilor creștine evanghelice, în numele combaterii unor activități „extremiste” vag definite.

Legea, care prevede amenzi dure și chiar potențiale expulzări din Rusia, impune restricții grupurilor religioase, inclusiv necesitatea obținerii unei autorizații pentru a se întâlni în afara clădirilor înregistrate în scop religios. Aceasta, de fapt, scoate în afara legii întâlnirile de rugăciune ținute în casele creștinilor, dar incriminează și bisericile de casă.

Legea le oferă, de asemenea, agențiilor de securitate acces la comunicațiile private deținute de companiile de telecomunicații, inclusiv la „conversații telefonice și mesaje text”

„Practic nu există protestanți care nu au fost afectați de lege”, a spus un pastor al unei biserici protestante din Moscova. „Conduc o adunare de 50 de persoane și aproape în fiecare duminică, o echipă a Poliției ne întrerupe serviciile … Uneori, autoritățile locale se îmbracă în haine civile și bat la ușa noastră, cerând să fie lăsați să se roage, chipurile”.

„Dacă nu îi lăsăm să intre, ei ne filmează cum îi refuzăm și apoi folosesc înregistrările împotriva noastră. Dacă îi lăsăm să intre, atunci ei fac poze în interiorul bisericii pentru a identifica modalitățile prin care încălcăm Legea Yarovaya. Până acum a trebuit să plătim mai multe amenzi pentru «activitate misionară ilegală»”.

În orașul Noyabrsk, pastorii unei biserici baptiste au fost amendați pentru construirea unui loc de joacă pentru copii lângă o biserică. Poliția a susținut că acei copiii ar putea fi expuși unor „activități misionare ilegale” citind literatura religioasă pe care ar găsi-o dacă ar intra în clădirea bisericii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply